Municipiul Botoşani are un nou administrator public

Mircea Magdalena, consilier municipal PSD, a fost numit administrator public al municipiului Botoşani. Acesta şi-a început astăzi, 23 noiembrie, activitatea în cadrul Primăriei Botoşani.

Mircea Magdalena a preluat astfel postul ocupat de Adriana Zăiceanu, oficial care s-a pensionat luna trecută.

Vin cu o experienţă în spate din cadrul ANRSC-ului. Am lucrat foarte mult pe serviciile comunitare de utilităţi publice şi mă voi ocupa în mare parte de aceste servicii”, a declarat Mircea Magdalena.

Potrivit Codului Administrativ, administratorul public are un contract de muncă valabil pentru o perioadă de patru ani, iar mandatul i se încheie odată cu cel al primarului.

Noul administrator public a anunţat că va renunţa la mandatul de consilier municipal.

Noul administrator public vine de la ANRSC

Mircea Magdalena are 33 de ani şi a fost până acum şeful Agenţiei Teritoriale Botoşani a Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC). El a absolvit Facultatea de Științe Politice Sibiu şi Facultatea de Drept la Universitatea Danubius. Deține un master la Universitatea Lucian Blaga, specializarea Promovarea Securității prin Relații Internaționale, Sibiu.

În perioada 2010 – 2014, a lucrat în domeniul asigurărilor, iar în perioada 2016 – 2018, a fost consilier parlamentar în cabinetul senatorului Doina Federovici. În septembrie 2018 a intrat în ANRSC, pe un post de expert administraţie publică, iar în octombrie 2019 a fost numit şeful acestei instituţii.

Mircea Magdalena este membru PSD din 2010 şi face parte din Biroul Politic al Organizației Municipale Botoşani.

Deja ai votat!