Botoșănean trimis la pușcărie pentru o șpagă cu un miel și o mie de lei

0

Faptele de corupție încep să fie sancționate cu închisoarea. Un localnic din comuna Tudora, trimis în judecată pentru cumpărare de influență, a fost condamnat astăzi de magistrații Tribunalului Botoșani la un an și șase luni de închisoare în regim de detenție.

Adrian Dumitru Pîrvu a fost trimis în boxa acuzaților de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, după ce pe 12 martie 2018 i-ar fi promis șefului postului comunal de poliție 1000 de lei și un miel pentru ca acesta să intervină pe lângă un coleg în vederea schimbării unor declarații dintr-un dosar penal. Ba mai mult, pe 27 aprilie 2018, acesta i-ar fi oferit polițistului 100 de lei cu promisiunea că îi va remite și alte sume de bani în același scop, el sperând să scape astfel de dosarul penal. Doar că agentul de poliție l-a denunțat, iar cazul a ajuns în atenția procurorilor, care l-au trimis în fața instanței de judecată.

Procesul s-a judecat la Tribunalul Botoșani, iar după administrarea probatoriului instanța l-a găsit vinovat. „Condamnă pe inculpatul Pîrvu Dumitru – Adrian, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, prev. şi ped. de art. 292 alin. 1 Cod penal cu aplic. art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 375, art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, la pedeapsa de 1 (unu) an şi 6 (şase) luni închisoare”, se arată în sentința pronunțată astăzi. În plus, botoșăneanul s-a ales cu interzicerea unor drepturi și a fost obligat la plata cheltuielilor judiciare în sumă de 1.000 de lei, cei 100 de lei oferiți fiind confiscați.

Pronunțată astăzi, hotărârea Tribunalului Botoșani nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava în termen de 10 zile de la comunicare.

 

Deja ai votat!
se încarcă...