Arsenal de obiecte pirotehnice confiscat de la doi botoșăneni

0
382

Doi botoșăneni care transportau ilegal obiecte pirotehnice vor fi anchetați penal. Cei doi au fost surprinși de polițiștii suceveni, în urma unui control în trafic.

Botoșănenii veneau ieri cu un autoturism BMW seria 3 dinspre Suceava spre Botoșani, iar în comuna Dumbrăveni au fost opriți de poliţiştii Poliţiei Oraşului Salcea şi ai Postului de poliţie Dumbrăveni, care se aflau în misiune. La volanul autoturismului se afla un bărbat de 45 de ani din județul Botoşani, iar pe bancheta din dreapta, în calitate de pasager, era un bărbat de 56 ani din comuna Frumuşica.

Polițiștii au decis să verifice mașina, iar în portbagajul autoturismului au fost găsite mai multe colete din plastic în care se regăseau articole pirotehnice. Pasagerul de 56 de ani a declarat că el este proprietarul acestora şi le-a cumpărat de la o persoană necunoscută contra sumei de 1500 lei.

În urma inventarierii pachetelor, polițiștii au stabilit că cei doi botoșăneni transportau în total 1755 de articole pirotehnice.

articol pirotehnic CircoBlitz, categoria FS1 – 120 de bucăţi;

articol pirotehnic Petarde Corsar 3 Focuri, categoria P1 – 1000 de bucăţi;

articol pirotehnic Baterie 16 Focuri Beat RHYTHM, categoria F2 – 5 cutii/18 bucăți;

articol pirotehnic Baterie 19 Focuri, categoria F2 – 2 cutii/020 bucăți;

articol pirotehnic Petarde P1, categoria TP 4 – 60 de bucăţi;

articol pirotehnic Emiţător Sunet, categoria P1 – 200 de bucăţi;

articol pirotehnic Vulcan 7 focuri, categoria F2 – 5 cutii/20 bucăți;

articol pirotehnic Exploder Silver 13 Focuri, categoria F3 – 5 cutii/20 bucăți;

articol pirotehnic Eagle 19 focuri, categoria F2 – 3 cutii/15 bucăți.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii de poliţie sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

 

Deja ai votat!