spot_img
miercuri, mai 29, 2024
AcasăLocal BTSuflet de român - Imnul Naţional interpretat de sute de elevi botoşăneni...

Suflet de român – Imnul Naţional interpretat de sute de elevi botoşăneni (video)

Proiectul „Suflet de român”, organizat de profesorii şi elevii de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, cu participarea a numeroşi parteneri din rândul altor şcoli botoşănene, a ajuns la a VIII-a ediţie.

Organizatorii au anunţat că în acest an proiectul a fost realizat din dorinţa de a aborda tema 1 Decembrie – Ziua Naţională de României în rândul elevilor şi al comunităţii locale, altfel decât s-a făcut până acum, militând astfel pentru păstrarea sentimentului de preţuire a istoriei neamului nostru şi afirmarea sentimentului de mândrie naţională în sufletele copiilor.

Ne-a despărţit pandemia, ne apropie România”

Deşi restricţiile impuse de contextul actual nu au permis organizarea unor activităţi prin participarea directă, fizică, a sute sau mii de elevi, aşa cum s-a întâmplat la ediţiile anterioare, organizatorii nu renunţă la intenţia de a se manifesta în spiritul acestei sărbători prin solidaritate, prin unirea virtuală a mâinilor şi a glasurilor al căror răsunet se va auzi în milioane de case de români.

Ne-am propus ca anul acesta proiectul nostru să se intituleze <Ne-a despărţit pandemia, ne apropie România>, tocmai pentru a ne manifesta nevoia de unitate, mai ales în aceste momente atât de dificile. Deşi suntem despărţiţi din cauza pandemiei, continuăm să simţim, să trăim, să iubim şi să cântăm româneşte, iar Ziua Naţională a României este cel mai bune prilej să demonstrăm împreună că România înseamnă înfrăţire, în ciuda tuturor dificultăţilor, înseamnă implicare, conştiinţă civică şi dragoste faţă de valorile autentice ale neamului.

Rezultatul proiectului nostru este constituit din realizarea unui videoclip reprezentând intonarea Imnului Naţional al României de către sute de elevi de vârste diferite, de la şcoli din judeţ. Acest produs este datorat în cea mai mare măsură implicării directe a elevilor ce au făcut parte din echipa de proiect, care au colaborat exemplar, într-un efort de durată, cu mult entuziasm şi conştiinţă patriotică şi civică”, a transmis echipa de proiect.

Şcoli şi licee din judeţ implicate în proiect

Membrii echipei de proiect speră ca videoclipul să fie urmărit în ziua de 1 decembrie de către un număr cât mai mare de români de toate vârstele, pentru a „promova importanţa zilei tuturor românilor, semnificaţia profundă a imnului naţional, conştientizând nevoia de solidaritate, de înfrăţire şi de implicare a tuturor pentru afirmarea valorilor patriotice şi civice exemplare”.

Coordonatorii proiectului sunt profesorii Cristina Maria Bălăucă, Andreea Gabriela Suceveanu, Cristina Chiriac (directorul Colegiului „Eminescu”), Ștefan Oltean (directorul adjunct al Colegiului „Eminescu”), Mihaela Timigeriu.

Montajul video a fost realizat de Tudor Moldovanu – elev la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, iar montajul audio de către Teodor Constantin Humă, student la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași.

Licee și scoli participante:

Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”

Colegiul Naţional „AT Laurian”

Colegiul Economic „Octav Onicescu”

Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi

Liceul „Dimitrie Negreanu”

Liceul de Artă „Ştefan Luchian”

Liceul cu Program Sportiv

Liceul „Demostene Botez” Truşeşti

Seminarul Teologic „Sfântul Gheorghe”

Școală Gimnazială „Grigore Antipa”

Școala Gimnazială 10

Școala Gimnazială 11

Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Dersca

Școala Gimnazială 1, Vlădeni

Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi

Școala Gimnazială Vorniceni

Școala Gimnazială 1, Avrămeni

Liceul Bucecea.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
17.7 ° C
18.8 °
17.6 °
83 %
4.7kmh
100 %
mie
18 °
joi
22 °
vin
27 °
sâm
27 °
Dum
27 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În campanie se mai fac și din astea, că electoratul e atent și la oameni și la animale.

EDITORIAL

Acum ceva zile, Marcelașul cel Viteaz a tras o fugă în Turcia, de unde a venit cu ceva vești bune: românii nu mai au...

EPIGRAMA ZILEI

Moldoveanul și munteanul Sunt frați buni cu ardeleanul Doar Romanul e dușmanul Unuia, numit Vâlceanu...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

Happy Cinema vă invită să vă bucurați de o serie de filme captivante care vor aduce bucurie și zâmbete pe chipurile copiilor. Luna iunie,...

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...