Copacul Tricolorului Românesc decorat în Centrul vechi al municipiului

Copacul Tricolorului Românesc a „înflorit” în Centrul vechi al municipiului Botoșani. Este modul în care membrii organizației Cercetașii României – Centrul local „Cutezătorii” Botoșani au marcat cel mai important moment din istoria României Mari și a românismului de pretutindeni.

În ciuda frigului tăios, cercetașii au decorat Piața 1 Decembrie 1918 cu drapele tricolore și au împodobit un copac în roșu, galben și albastru, culorile sub care și-a trăit destinul de veacuri poporul român. Adunați în cerc, cercetașii au intonat imnul României „Deșteaptă-te, române!”, după care au pornit într-un marș prin municipiul Botoșani, oferind drapele trecătorilor și urându-le „La mulți ani!”.

„În ciuda acestor vremuri pe care le trăim, am vrut să arătăm că românii știu să treacă peste toate greutățile și să trăiască cu demnitate. Marea Unire a fost consecinţa firească a spiritului naţional, iar unitatea naţională a existat şi va exista mereu, ca o consecință a valorilor morale ale acestui popor, care știe să respecte trecutul, dar și memoria celor care s-au jertfit pentru această țară. La mulți ani, României Noastre”, a spus Flavius Damean, președintele Asociației Organizatorilor de Evenimente și inițiatorul Centrului local „Cutezătorii” al Cercetașilor României.

În plan figurat decorarea altor doi copaci în culorile tricolorului, în centrul municipiului, dar și în zona Primăverii.

Deja ai votat!