Pagube importante în urma a opt incendii. Focul a mistuit totul

Focul a făcut din nou prăpăd în județ. În perioada 28 noiembrie – 1 decembrie a.c., opt locuințe din municipiul Botoșani, satul Miorcani (comuna Rădăuți Prut), comuna Roma, satul Bobulești (orașul Ștefănești) și satul Teioasa (orașul Darabani) au fost afectate de incendii.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), cauzele care au dus la izbucnirea flăcărilor au fost scurtcircuit electric, coș de fum necurățat de funingine sau neprotejat față de materialele combustibile, foc deschis în spații deschise și mijloc de încălzire în funcțiune lăsat nesupravegheat. Pentru stingerea celor opt incendii au intervenit, în total, 70 de pompieri militari și voluntari.

Focul a distrus întregul acoperiş

Cele mai mari pagube s-au înregistrat în urma incendiului produs în gospodăria unui localnic din comuna Roma, în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie. Focul a fost observat în întunericul nopții, iar în urma unui apel pe 112 au intervenit trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu trei autospeciale cu apă și spumă, dar și pompierii voluntari din comuna.

„La sosirea forțelor de intervenție, ardeau acoperișurile casei, garajului și adăpostului de animale, existând pericolul de propagare a flăcărilor la bunurile din interiorul clădirilor, dar și la alte două anexe – un depozit de furaje și un adăpost de animale. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectectelor au intervenit, în total, 19 pompieri militari și voluntari, mai bine de cinci ore”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

Cu toate acestea, focul a distrus acoperișul casei pe o suprafață de 100 metri pătrați, bunurile depozitate în mansardă, centrala termică, adăpostul de animale și garajul. În schimb, cei care au intervenit au salvat 45 de bovine, doi cai, 12 porci și depozitul de furaje. „Cel mai probabil, incendiul a izbucnit în urma unui scurtcircuit produs în încăperea unde era centrala termică”, a adăugat Dorina Lupu.

Atelier de tâmplărie transformat în scrum

Tot din cauza unui scurtcircuit, în această dimineață, un atelier de tâmplărie din găspodăria unui localnic din Teioasa (orașul Darabani) s-a transformat în scrum. Două echipaje de pompieri de la Punctul de Lucru Darabani și Detașamentul de Pompieri Dorohoi, dar și pompierii voluntari din Darabani, au intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă. Ajunși la fața locului, salvatorii au constatat că incendiul a cuprins atelierul de tâmplărie, dar și o anexă, existând pericolul ca flăcările să se extindă la casă și două anexe. Incendiul a fost stins după o oră și jumătate.

 

Deja ai votat!