spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTCopil urmărit de tragedii pe şosele (video)

Copil urmărit de tragedii pe şosele (video)

Un tânăr din judeţul Botoşani a trecut de două ori pe lângă moarte. La doar 18 ani, Şerban D. a fost din nou la un pas de a-şi găsi sfârşitul, după ce în 2016 a trecut printr-o experienţă similară. Băiatul a fost pasager în maşina în care sora lui a murit în urma unuia dintre cele mai grave accidente din Darabani din ultimul deceniu, atunci fiind şi el rănit foarte grav. În weekend, tânărul şi-a văzut din nou moartea cu ochii, după ce, pasager fiind într-o maşină, a fost victima unui alt accident grav provocat de un şofer neatent şi s-a ales cu o ruptură de ficat.

Totul s-a petrecut, duminică, la ieşirea din oraşul Darabani înspre localitatea Bajura. Potrivit poliţiştilor, un tânăr de 19 ani, din Darabani, aflat la volanul unui Renault Clio, se deplasa dinspre Darabani spre Bajura. La un moment dat, acesta a încercat să depăşească două autoturisme care rulau pe aceeaşi direcţie. Unul dintre şoferii pe care voia să îi depăşească, în vârstă de 18 ani, cu permis de doar o lună, conducea un autoturism BMW cu volan pe dreapta şi a vrut la rândul său să intre în depăşire, fără a se asigura însă. În timpul manevrei acesta a lovit în lateral autoturismul care rula în acel moment paralel cu el. „În urma impactului, conducătorul autoturismului care s-a angajat primul în efectuarea depăşirii a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu.

Pasagerul a fost rănit grav

Autoturismul a fost proiectat într-un gard, ulterior ricoşând pe cupolă. Impactul a fost unul violent, fiind răniţi atât şoferul de 19 ani, cât şi Şerban D., pasagerul din dreapta sa. Cei doi au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi spre spital, tânărul care a trecut printr-un calvar acum patru ani fiind şi acum rănit grav. „Pacientul a ajuns în serviciul nostru prezentând o contuzie hepatică, precum şi fractură cu deplasare de claviculă dreaptă, contuzie craniană şi toracică”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Potrivit poliţiştilor, niciunul dintre şoferii implicaţi nu se afla sub influenţa alcoolului. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Tragedie după o întrecere la beţie

Tragedia în care a fost implicat Ştefan D. a avut loc în urmă cu patru ani jumătate, pe 30 aprilie 2016, chiar în seara de Înviere. Atunci, după ce au consumat băuturi alcoolice, doi bărbaţi din Darabani au decis să efectueze o întrecere neautorizată pe principala arteră de circulaţie din oraş. Aceştia s-au urcat la volanul a două autoturisme Audi, iar pe strada 1 Decembrie din oraş, maşinile circulau paralel unul faţă de celălalt, ocupând, astfel, ambele sensuri de circulaţie. Cei doi au rulat cu viteze ce depăşeau cu mult limita de viteză legală în localitate, respectiv 146-148 km/h şi 148-150 km/h, conform expertizei criminalistice efectuată în cauză.

În aceste împrejurări, cei doi, în stări avansate de ebrietate, nu au mai putut observa din timp că din sensul opus circula autoturismul Volkswagen Golf condus regulamentar de Anda Mădălina D., iar pe sensul lor de mers se deplasa un atelaj hipo, condus de Florentin H. şi, implicit, nu au putut evita impactul cu acestea. După ce, iniţial, între cele două Audi a avut loc o coliziune laterală, cel care era pe contrasens, a intrat frontal în autoturismul condus de tânăra Anda Mădălina.

În urma accidentului, a rezultat decesul fetei, iar fratele ei, Şerban, a necesitat 70-80 zile îngrijiri medicale pentru vindecare.

În urma recoltării a câte două probe biologice de sânge de la cei doi şoferi, conform normelor medico-legale, a reieşit că unul prezenta o alcoolemie de 1,50 g‰, iar celălalt 1,10 g‰.

Foto&Video: Glasul Nordului

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...