Sute de botoşăneni nu au plătit taxa de rezervare a locului de parcare

0

Sute de botoşăneni nu au plătit în acest an taxa de rezervare a unui loc de parcare. Deşi, în actualul context epidemiologic, impozitele şi taxele s-au putut plăti până la 30 iunie, 590 de botoşăneni au decis să nu mai plătească pentru locul de parcare. Neplata taxei nu a însemnat şi pierderea locului deoarece municipalitatea nu a organizat licitaţie pentru atribuirea acestor locuri libere, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani.

Anul acesta nu s-au putut organiza licitaţii din cauza legislaţiei care împiedică adunările publice, sau adunările peste un anumit număr de persoane la interior. Dacă am fi organizat licitaţii, respectând normele impuse, am fi creat discriminări între cei care ar fi putut participa la licitaţie şi cei care nu ar fi putut intra în sală, pentru că am avut mereu un număr de persoane care putea putea fi în acelaşi loc, respectiv 20 de persoane” a explicat primarul Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, tot din dorinţa de a nu dezavantaja unele persoane, s-a decis ca licitaţiile să nu fie organizate nici online. „Dacă am fi organizat într-un sistem online aceste licitaţii, de asemenea am fi creat discriminări pentru că nu toată lumea are sisteme de comunicaţie online sau nu ştie să le folosească, dacă platforma era construită într-un mod mai laborios. Şi pentru a crea aceste discriminări, pentru a nu acorda locurile de parcare după sistemul <primul venit, primul servit>, am decis să nu organizăm licitaţii, constrânşi de legislaţia incidentă privind pandemia“, a mai spus Cosmin Andrei.

În municipiul Botoşani sunt 9.420 de locuri de parcare rezervate. Peste 90% dintre botoşăneni achită taxa minimă care în acest an a fost de 138 de lei.

Deja ai votat!
se încarcă...