joi, iulie 18, 2024
AcasăLocal BTSute de botoşăneni nu au plătit taxa de rezervare a locului de...

Sute de botoşăneni nu au plătit taxa de rezervare a locului de parcare

Sute de botoşăneni nu au plătit în acest an taxa de rezervare a unui loc de parcare. Deşi, în actualul context epidemiologic, impozitele şi taxele s-au putut plăti până la 30 iunie, 590 de botoşăneni au decis să nu mai plătească pentru locul de parcare. Neplata taxei nu a însemnat şi pierderea locului deoarece municipalitatea nu a organizat licitaţie pentru atribuirea acestor locuri libere, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Anul acesta nu s-au putut organiza licitaţii din cauza legislaţiei care împiedică adunările publice, sau adunările peste un anumit număr de persoane la interior. Dacă am fi organizat licitaţii, respectând normele impuse, am fi creat discriminări între cei care ar fi putut participa la licitaţie şi cei care nu ar fi putut intra în sală, pentru că am avut mereu un număr de persoane care putea putea fi în acelaşi loc, respectiv 20 de persoane” a explicat primarul Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, tot din dorinţa de a nu dezavantaja unele persoane, s-a decis ca licitaţiile să nu fie organizate nici online. „Dacă am fi organizat într-un sistem online aceste licitaţii, de asemenea am fi creat discriminări pentru că nu toată lumea are sisteme de comunicaţie online sau nu ştie să le folosească, dacă platforma era construită într-un mod mai laborios. Şi pentru a crea aceste discriminări, pentru a nu acorda locurile de parcare după sistemul <primul venit, primul servit>, am decis să nu organizăm licitaţii, constrânşi de legislaţia incidentă privind pandemia„, a mai spus Cosmin Andrei.

În municipiul Botoşani sunt 9.420 de locuri de parcare rezervate. Peste 90% dintre botoşăneni achită taxa minimă care în acest an a fost de 138 de lei.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
30.6 ° C
30.6 °
30.5 °
50 %
3.5kmh
100 %
joi
29 °
vin
33 °
sâm
32 °
Dum
29 °
lun
27 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

La ce vremuri sunt, e bine să ai ventilator la purtător.    

EDITORIAL

La primul congres al PMR - 21-23 februarie 1948, interpelat de Petru Groza, care i-a atras atenția că închisorile sunt pline de țărani și...

EPIGRAMA ZILEI

Astăzi este prima oară Când vă supun unui test: Spuneți, dragostea de-o vară Intră la ... incest? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...