Cel mai vârstnic alegător din România este din Botoşani (video)

Badea Panaite este din comuna Tudora, judeţul Botoşani şi are 105 ani. Este probabil printre cei mai în vârstă votanţi din ţară. Nu a lipsit niciodată de la vot, iar singura sa speranţă este schimbarea în bine, chiar dacă, spune el, nu există aproape nici o diferenţă între politicienii din trecut şi cei de acum.

Singura şi marea nemulţumire a bătrânului este faptul că aleşii nu respectă legile pe care le dau, dar are speranţa că noua generaţie va fi capabilă de o schimbare.

„Prima dată am votat când eram în armată. Dar nu mai știu în ce an. Am fost de fiecare dată la vot. Am votat pentru îmbunătățirea poporului și a țării. Politicienii erau buni și atunci, sunt buni și acum, însă ajutoarele lor nu sunt bune. Pentru că se întâmplă multe necazuri. Oameni judecaţi, nedreptăţiri. Mă aştept să se schimbe mersul poporului și al țării. Politicienilor de azi le spun să fie buni și să îndrepte lucrurile între oameni. Şi să respecte legile. Că mi se pare că politicienii nu respectă legile ţării”, spune Panaite Mitel.

“El a crezut tot timpul în schimbare și în mai bine”

Nora bătrânului are grijă de el şi a cerut în acest an urna mobilă. Deşi la alegerile trecute bătrânul a fost pe picioarele lui la secţia de votare, acum au decis să solicite urma acasă şi din cauza pandemiei, dar şi a faptului că acesta era mai slăbit. Femeia spune că, în ciuda vârstei înaintate, omul poate fi oricând un exemplu pentru tinerii din ziua de azi.

 

„Sunt de 30 de ani aici și în toți anii ăștia am trăit clipe frumoase alături de el. Este un om înțelept și pot să spun că am învățat foarte multe de la el. Este un exemplu de viață. La fiecare votare, el m-a îndemnat să merg la vot pentru binele țării și pentru schimbare. El a crezut tot timpul în schimbare și în mai bine. În ultimii ani mi-a tot spus că se întâmplă multe nedreptăți, că România este mai mult vândută, iar noi cei tineri ar trebui să facem ceva, să ne unim. Dimineața și seara el își face rugăciunea. De ziua României, și-a făcut semnul Crucii, iar înainte de rugăciune a spus: Doamne, ajută România!”, a spus Lixioara Mitel, nora bătrânului.

Moș Panaite sprea să apuce să voteze și la următoarele alegeri. „Să dea Dumnezeu să ne întâlnim la vot şi peste patru ani!”, a spus probabil cel mai bătrân alegător din ţară.

Deja ai votat!