Liberalii s-au ascuns după ce premierul Orban a demisionat

Demisia de astăzi a premierului Ludovic Orban pare să-i fi luat prin surprindere pe liberalii botoșăneni.

Deocamdată, niciun reprezentant al organizației județene PNL Botoșani nu a comentat situația creată prin demisia primului ministru și nici nu a venit cu precizări sau cu opinii personale privind viitorul partidului prin prisma rezultatelor obținute în alegerile parlamentare.

Reporterii „Monitorul” au încercat în cursul zilei de astăzi să afle un punct de vedere din partea președintelui organizației județene PNL Botoșani, senatorul Costel Șoptică, însă acesta nu a putut fi contactat nici măcar telefonic.

Reacțiile au lipsit inclusiv pe rețelele de socializare, semn că liberalii s-au ascuns după ce Ludovic Orban a demisionat.

Președintele liberalilor, Ludovic Orban, a anunțat, luni seară, la Palatul Victoria, că și-a depus mandatul de prim-ministru. El a explicat că decizia sa are un obiectiv precis – demararea negocierilor pentru un nou guvern, prin prisma rezultatelor înregistrate la alegerile parlamentare de duminică.

Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele prin care a luat act de demisia lui Ludovic Orban din funcţia de premier și l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

 

Deja ai votat!