Botoşaniul se pregăteşte pentru vaccinarea împotriva Covid19

0

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) trebuie să transmită în aceste zile informaţiile finale privind identificarea spaţiilor în care vor fi înfiinţate centrele de vaccinare împotriva Covid19, precum şi situaţia resursei umane care va fi implicată în constituirea echipelor de vaccinare. Conform Strategiei de vaccinare, până în acest moment, la nivel naţional, au fost identificate 302 centre de vaccinare în unităţi sanitare pentru demararea imunizării personalului medical şi 597 de centre, în alte spaţii, în afara unităţilor sanitare, pentru etapele de vaccinare II şi III.

Datele existente arată că, la nivel naţional, vor fi înfiinţate aproximativ 900 de centre. Însă, o definitivare a numărului acestora la nivel naţional urmează să se facă în cursul acestei săptămâni. „La nivelul municipiului Botoşani se vor înfiinţa cinci astfel de centre de vaccinare. Alte şapte se vor înfiinţa în Bucecea, Vorona, Ştefăneşti, Săveni, Flămânzi, Darabani şi Dorohoi. Am cerut de la toate unităţile administrativ-teritoriale să ne prezinte locaţii eligibile pentru aceste centre. Pe lângă aceste 12 centre pentru populaţie, vor mai fi cinci centre pentru personalul medical. Acestea vor fi în Botoaşani, Săveni, Darabani, Dorohoi şi Bucecea”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

„Trebuie să colaboraţi la nivel local cu reprezentanţii prefecturilor”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a participat marţi, alături de conducerea Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva Covid-19 şi reprezentanţii direcţiilor de sănătate, la o videoconferinţă care a avut ca scop verificarea stadiului şi a modului de organizare a centrelor de vaccinare. „Începem un lung şir de întâlniri virtuale pentru pregătirea campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 care va fi coordonată de către Comitetul Naţional. Aşteptăm finalizarea propunerilor pentru organizarea centrelor de vaccinare, atât cele din unităţile de vaccinare, cât şi cele din alte spaţii identificate. Trebuie să colaboraţi la nivel local cu reprezentanţii prefecturilor şi cei ai comitetele judeţene de urgenţă care vă vor acorda tot sprijinul”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

Deja ai votat!
se încarcă...