Mii de voturi anulate

Peste 4.000 de voturi exprimate la alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie a.c., au fost declarate nule, iar alte peste 3.500 au fost voturi „albe”, a informat Biroul Electoral Județean.

Potrivit procesului-verbal centralizator făcut public, marți, de BEJ, numai la Senat au fost 1.980 voturi anulate, iar alte 1.159 au fost declarate voturi „albe”. La fel, la Camera Deputaților au fost declarate nule 2.094 de buletine de vot, iar 1.479 de voturi au fost declarate „albe”.

Potrivit legii, sunt considerate nule buletinele de vot care nu poartă ștampila de control a biroului electoral al secției de votare, cele care au alt model decât cel legal aprobat sau la care ștampila cu mențiunea «VOTAT» are alt model decât cel legal aprobat sau este aplicată pe mai multe patrulatere, ori în afara acestora. Aceste buletine de vot nu intră în calculul voturilor valabil exprimate. Au fost considerate nule, de asemenea, buletinele de vot pe care ștampila cu mențiunea «VOTAT» a fost aplicată în două sau mai multe patrulatere.

Voturi „albe” sunt considerate buletinele introduse în urne pe care alegătorii nu au aplicat ștampila “VOTAT”. Nici aceste buletine nu intră în calculul voturilor valabil exprimate.

 

Deja ai votat!