joi, iulie 18, 2024
AcasăLocal BTMii de voturi anulate

Mii de voturi anulate

Peste 4.000 de voturi exprimate la alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie a.c., au fost declarate nule, iar alte peste 3.500 au fost voturi „albe”, a informat Biroul Electoral Județean.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Potrivit procesului-verbal centralizator făcut public, marți, de BEJ, numai la Senat au fost 1.980 voturi anulate, iar alte 1.159 au fost declarate voturi „albe”. La fel, la Camera Deputaților au fost declarate nule 2.094 de buletine de vot, iar 1.479 de voturi au fost declarate „albe”.

Potrivit legii, sunt considerate nule buletinele de vot care nu poartă ștampila de control a biroului electoral al secției de votare, cele care au alt model decât cel legal aprobat sau la care ștampila cu mențiunea «VOTAT» are alt model decât cel legal aprobat sau este aplicată pe mai multe patrulatere, ori în afara acestora. Aceste buletine de vot nu intră în calculul voturilor valabil exprimate. Au fost considerate nule, de asemenea, buletinele de vot pe care ștampila cu mențiunea «VOTAT» a fost aplicată în două sau mai multe patrulatere.

Voturi „albe” sunt considerate buletinele introduse în urne pe care alegătorii nu au aplicat ștampila “VOTAT”. Nici aceste buletine nu intră în calculul voturilor valabil exprimate.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
30.6 ° C
30.6 °
30.5 °
50 %
3.5kmh
100 %
joi
29 °
vin
33 °
sâm
32 °
Dum
29 °
lun
27 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

La ce vremuri sunt, e bine să ai ventilator la purtător.    

EDITORIAL

La primul congres al PMR - 21-23 februarie 1948, interpelat de Petru Groza, care i-a atras atenția că închisorile sunt pline de țărani și...

EPIGRAMA ZILEI

Astăzi este prima oară Când vă supun unui test: Spuneți, dragostea de-o vară Intră la ... incest? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...