Medicul Radu Malancea a fost externat

0

La exact două săptămâni după ce a trecut prin cumpăna vieţii, medicul Radu Malancea s-a întors acasă de la spitalul din Iaşi. Acesta a fost diagnosticat cu disecţie de aortă în urmă cu două săptămâni. S-a simţit rău şi a mers singur la spital, iar în urma unor consulturi de specialitate a fost trimis de urgenţă la Iaşi.

Proaspăt demisionat de la conducerea Spitalului Judeţean, medicul Radu Malancea a fost supus unei intervenţii pe cord, după care a fost internat pe secţia de reanimare a spitalului ieşean. La exact două săptămâni, acesta a fost externat şi a ajuns la domiciliu, unde va urma un lung proces de recuperare medicală, dar şi fizică şi psihică.

Operaţie maraton pentru inima medicului ortoped

După ce a fost diagnosticat cu disecţie de aortă, medicul a fost supus unei intervenţii pe cord de o complexitate extremă. Cel care l-a operat a fost profesor doctor Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) „Prof. Dr. George I.M. Georgescu”. „Sperăm să fie bine. De acum depinde şi de organismul pacientului şi de Dumnezeu”, a spus profesorul Grigore Tinică la ieşirea din operaţia istovitoare.

Intervenţia pe cord a fost una extrem de complexă, care a durat mai bine de opt ore. Corpul medicului Radu Malancea a fost răcit într-un mediu controlat până la 23 de grade Celsius, iar o inimă artificială a asigurat funcţiile vitale pe parcursul operaţiei, circulaţia sângelui făcându-se extracorporal, cu ajutorul unui sistem special aflat lângă masa de operaţii.

 

Deja ai votat!
se încarcă...