Focul face prăpăd în județ. Încă o locuință distrusă de flăcări

Sezonul rece a adus un val de incendii în județ, în majoritatea cazurilor fiind vorba de locuințe.  Nouă persoane, dintre care cinci copii cu vârste cuprinse între 1 – 13 ani, au rămas fără acoperiș deasupra capului, în urma unui incendiu care le-a mistuit locuința. S-a întâmplat marți seară, la Dersca, când locuința celor nouă suflete, provenite din două familii, s-a aprins, cel mai probabil, de la un jar căzut din sobă pe materiale combustibile.

Alarma s-a dat în jurul orei 18.30, iar la fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale cu apă și spumă, dar și voluntarii din comuna Dersca. „La sosirea forțelor de intervenție, ardeau bunurile dintr-o cameră și podul casei, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga locuință. Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri. Având în vedere faptul că podul casei a fost distrus de flăcări în totalitate, casa nu mai poate fi locuită”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

În acest context, pompierii reamintesc botoșănenilor că astfel de evenimente pot fi evitate, respectând următoarele reguli:

– Nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării.

– Nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului.

– Nu lăsați ușa sobei deschisă.

– Nu supraîncălziți soba.

– Montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri.

– Nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere.

– Stingeți focul pe timpul nopții.

– Nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

Deja ai votat!