Polițiștii de frontieră bănuiți că au fraternizat cu traficanții sunt de la Stânca

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoşani, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, au efectuat ieri percheziții domiciliare în patru locații, situate în județul Botoşani, dintre care două la birouri din incinta sediului Sectorului Poliției de Frontieră Stânca și două la domiciliile a doi agenți de poliție de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Stânca, într-o cauză penală având ca obiect infracțiuni de contrabandă. Concomitent, lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră au efectuat un număr de 24 percheziții domiciliare la imobilele altor persoane.

„În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale față de cei doi suspecți, ambii având calitatea de agenți de poliție de frontieră în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Stânca, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la tentativa de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia. Cercetările continuă pentru stabilirea activității infracționale a acestora precum și a celorlalte persoane suspecte în cauză”, spun reprezentanții Direcției Generale Anticorupție.

La efectuarea percheziţiilor s-a beneficiat de sprijin din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoşani. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, suspecții beneficiază de prezumția de nevinovăție.

 

Deja ai votat!