Controale la notarea elevilor în online

Ada Macovei a anunţat că se va adresa instanţei, dacă proiectul vizând majorarea cuantumului burselor elevilor nu va fi pus în dezbaterea deliberativului local

Inspectoratul Şcolar Judeţean desfăşoară în aceste zile o inspecţie tematică în şcoli. Practic directorii trebuie să transmită la IŞJ mai multe informaţii. „Vrem să vedem dacă este asigurată notarea ritmică a elevilor, dacă există suficiente note sau calificative consemnate în cataloagele şcolare şi mai ales dacă aceste note şi calificative sunt comunicate părinţilor în scris, individual, aşa cum prevede legea. De asemenea, ne interesează dacă au fost organizate şedinţe cu părinţii, măcar una până la această dată, online, evident, pentru că altfel nu se poate. Totodată, vrem să vedem dacă există copii care până la această dată nu se conectează la orele online şi care sunt motivele pentru care aceştia nu frecventează orele în această situaţie de învăţământ la distanţă”, a declarat Ada Macovei, inspector şcolar general adjunct.

Inspectori şcolari interesaţi de prevenirea corijenţelor

Potrivit oficialului, inspectorii şcolari sunt interesaţi de situaţia şcolară tocmai pentru a preîntâmpina corigenţele, mai ales acolo unde există interes din partea elevilor şi a familiilor acestora pentru a promova semestrul cu bine, respectiv dacă elevul participă la ore, dacă se implică în activitatea şcolară. „Vrem să vedem care au fost planurile remediale de intervenţie ale profesorilor care lucrează cu aceşti copii care înregistrează la această dată rămâneri în urmă sau un risc mare de corigenţă şi, evident, orice altă problemă legată de învăţământul în online”, a mai spus Ada Macovei.

O altă inspecţie va avea loc în ianuarie

Inspecţia va fi reluată, conform planificării, tot în sistem online, pe baza machetelor care vor fi trimise în şcoli şi la sfârşitul lunii ianuarie, când situaţia din cataloage va fi încheiată. „Acum am avut în vedere să preîntâmpinăm posibilele rezultate şcolare negative şi să atragem atenţia şi elevilor că ne preocupă soarta lor şi că vrem să le asigurăm, cât putem, condiţii de învăţământ şi prin tabletele care au fost distribuite”, a mai spus Ada Macovei.

Oficialul a arătat că situaţia şcolară a copiilor care nu au avut cum să participe la orele online va fi în continuare monitorizată. În primele săptămâni din cel de-al doilea semestru se va putea încheia situaţia şcolară şi a acestor elevi.

Săptâmăna viitoare, conducerea IŞJ va centraliza datele primite din şcoli. „Săptămâna trecută i-am anunţat pe colegii noştri din şcoli că va urma această inspecţie tematică, astfel încât să aibă timp să se pregătească pentru că nu ne place să controlăm, mai ales dacă ştim dinainte că o să găsim probleme. I-am anunţat, au avut timp o săptămână să treacă notele în cataloage, să facă şedinţele cu părinţii, să-i informeze pe părinţi individual în legătură cu situaţia şcolară a copiilor. Săptămâna aceasta directorii raportează şi săptămâna viitoare noi vom centraliza datele trimise de către aceştia”, a concluzionat Ada Macovei.

Deja ai votat!