marți, februarie 27, 2024
AcasăLocal BTControale la notarea elevilor în online

Controale la notarea elevilor în online

Inspectoratul Şcolar Judeţean desfăşoară în aceste zile o inspecţie tematică în şcoli. Practic directorii trebuie să transmită la IŞJ mai multe informaţii. „Vrem să vedem dacă este asigurată notarea ritmică a elevilor, dacă există suficiente note sau calificative consemnate în cataloagele şcolare şi mai ales dacă aceste note şi calificative sunt comunicate părinţilor în scris, individual, aşa cum prevede legea. De asemenea, ne interesează dacă au fost organizate şedinţe cu părinţii, măcar una până la această dată, online, evident, pentru că altfel nu se poate. Totodată, vrem să vedem dacă există copii care până la această dată nu se conectează la orele online şi care sunt motivele pentru care aceştia nu frecventează orele în această situaţie de învăţământ la distanţă”, a declarat Ada Macovei, inspector şcolar general adjunct.

Inspectori şcolari interesaţi de prevenirea corijenţelor

Potrivit oficialului, inspectorii şcolari sunt interesaţi de situaţia şcolară tocmai pentru a preîntâmpina corigenţele, mai ales acolo unde există interes din partea elevilor şi a familiilor acestora pentru a promova semestrul cu bine, respectiv dacă elevul participă la ore, dacă se implică în activitatea şcolară. „Vrem să vedem care au fost planurile remediale de intervenţie ale profesorilor care lucrează cu aceşti copii care înregistrează la această dată rămâneri în urmă sau un risc mare de corigenţă şi, evident, orice altă problemă legată de învăţământul în online”, a mai spus Ada Macovei.

O altă inspecţie va avea loc în ianuarie

Inspecţia va fi reluată, conform planificării, tot în sistem online, pe baza machetelor care vor fi trimise în şcoli şi la sfârşitul lunii ianuarie, când situaţia din cataloage va fi încheiată. „Acum am avut în vedere să preîntâmpinăm posibilele rezultate şcolare negative şi să atragem atenţia şi elevilor că ne preocupă soarta lor şi că vrem să le asigurăm, cât putem, condiţii de învăţământ şi prin tabletele care au fost distribuite”, a mai spus Ada Macovei.

Oficialul a arătat că situaţia şcolară a copiilor care nu au avut cum să participe la orele online va fi în continuare monitorizată. În primele săptămâni din cel de-al doilea semestru se va putea încheia situaţia şcolară şi a acestor elevi.

Săptâmăna viitoare, conducerea IŞJ va centraliza datele primite din şcoli. „Săptămâna trecută i-am anunţat pe colegii noştri din şcoli că va urma această inspecţie tematică, astfel încât să aibă timp să se pregătească pentru că nu ne place să controlăm, mai ales dacă ştim dinainte că o să găsim probleme. I-am anunţat, au avut timp o săptămână să treacă notele în cataloage, să facă şedinţele cu părinţii, să-i informeze pe părinţi individual în legătură cu situaţia şcolară a copiilor. Săptămâna aceasta directorii raportează şi săptămâna viitoare noi vom centraliza datele trimise de către aceştia”, a concluzionat Ada Macovei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.8 °
9.4 °
58 %
4.5kmh
99 %
mar
13 °
mie
13 °
joi
13 °
vin
14 °
sâm
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când nu te ajută foarte mult caii de sub capotă mai pui măcar nişte aripi pe spate.

EDITORIAL

Stă în ADN-ul românului să se considere mai deștept decât este cazul. Cel mai adesea preferă să vorbească despre sine la persoana a treia...

EPIGRAMA ZILEI

Dotați cu un har divin, Ei la bară, fac minuni. Nu transformă apa-n vin Ci adevăru-n minciuni!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...