Seniori botoşăneni premiaţi de municipalitate

Municipalitatea botoşăneană a premiat în acest an cuplurile care au ajuns bucuria să sărbătorească 60 de ani de la căsătorie (nunta de diamant), respectiv 50 de ani de trai în comun (nunta de aur).

În acest an a fost organizată o singură festivitate, în luna martie, la Casa Tineretului. În următoarele luni, din cauza crizei sanitare, sărbătoriţii fie au primit premiile acasă, fie s-au prezentat la primărie pentru a le ridica, dar fără a participa la festivitatea care reprezenta  pentru ei o mare bucurie şi o dovadă că sunt apreciaţi de conducerea primăriei.

Şi anul acesta am premiat cuplurile de diamant şi de aur, aşa cum este tradiţia la Primăria Botoşani, dar, din păcate, condiţiile nu ne-au permis organizarea unei ceremonii care, de cele mai multe ori era emoţionantă şi era o plăcere pentru noi să îi apreciem pe seniorii botoşăneni pentru înţelegerea de care au dat dovadă să ajungă la cel puţin 50 de ani de căsătorie. Colegii de la Centrul Informaţii Cetăţeni au înmânat diplomele şi sumele în bani, dar nu ne-am mai întâlnit într-un cadru festiv, pentru a-i proteja pe seniori, dar şi pe noi, în acord cu reglementările care sunt în vigoare”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Premii în valoare de 500 şi 1000 de lei 

Datele centralizate arată că în acest an au fost premiate 115 de cupluri cu prilejul nunţii de aur, premiul pentru fiecare cuplu fiind în cuantum de 500 de lei. Alte 27 de cupluri au sărbătorit nunta de diamant şi au primit, pe lângă diplomă, câte un premiu în valoare de 1.000 de lei.

Tot în semn de preţuire pentru seniori, începând cu anul 2008, municipalitatea acordă titlul de „Persoană Venerabilă” tuturor botoşănenilor care au împlinit 85 de ani. Aceştia primesc, pe lângă diplomă şi un sprijin viager de 200 de lei anual. În acest an, municipalitatea a premiat 565 de persoane venerabile.

Deja ai votat!