miercuri, februarie 21, 2024
AcasăLocal BTSeniori botoşăneni premiaţi de municipalitate

Seniori botoşăneni premiaţi de municipalitate

Municipalitatea botoşăneană a premiat în acest an cuplurile care au ajuns bucuria să sărbătorească 60 de ani de la căsătorie (nunta de diamant), respectiv 50 de ani de trai în comun (nunta de aur).

În acest an a fost organizată o singură festivitate, în luna martie, la Casa Tineretului. În următoarele luni, din cauza crizei sanitare, sărbătoriţii fie au primit premiile acasă, fie s-au prezentat la primărie pentru a le ridica, dar fără a participa la festivitatea care reprezenta  pentru ei o mare bucurie şi o dovadă că sunt apreciaţi de conducerea primăriei.

Şi anul acesta am premiat cuplurile de diamant şi de aur, aşa cum este tradiţia la Primăria Botoşani, dar, din păcate, condiţiile nu ne-au permis organizarea unei ceremonii care, de cele mai multe ori era emoţionantă şi era o plăcere pentru noi să îi apreciem pe seniorii botoşăneni pentru înţelegerea de care au dat dovadă să ajungă la cel puţin 50 de ani de căsătorie. Colegii de la Centrul Informaţii Cetăţeni au înmânat diplomele şi sumele în bani, dar nu ne-am mai întâlnit într-un cadru festiv, pentru a-i proteja pe seniori, dar şi pe noi, în acord cu reglementările care sunt în vigoare”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Premii în valoare de 500 şi 1000 de lei 

Datele centralizate arată că în acest an au fost premiate 115 de cupluri cu prilejul nunţii de aur, premiul pentru fiecare cuplu fiind în cuantum de 500 de lei. Alte 27 de cupluri au sărbătorit nunta de diamant şi au primit, pe lângă diplomă, câte un premiu în valoare de 1.000 de lei.

Tot în semn de preţuire pentru seniori, începând cu anul 2008, municipalitatea acordă titlul de „Persoană Venerabilă” tuturor botoşănenilor care au împlinit 85 de ani. Aceştia primesc, pe lângă diplomă şi un sprijin viager de 200 de lei anual. În acest an, municipalitatea a premiat 565 de persoane venerabile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.6 ° C
10.6 °
8.8 °
66 %
0.4kmh
96 %
mie
9 °
joi
11 °
vin
14 °
sâm
15 °
Dum
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe Bulevard pare că se pregăteşte ceva pentru botoşăneni.

EDITORIAL

De fiecare dată când un politruc ales sau numit într-o funcție publică o dă prin bălării, vine în fața noastră cu un text de-a...

EPIGRAMA ZILEI

Când vin seara târzior Și intru-n dormitor sfios Ea croșetează de zor Un ochi pe față… doi pe dos! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...