Sancțiuni și în Ajunul Crăciunului

Măsurile de protecție trebuie respectate și în perioada sărbătorilor de iarnă. Acesta este mesajul transmis de autorități, iar instituțiile de control au continuat verificările și în Ajunul Crăciunului.

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul IPJ Botoșani au organizat 2 acțiuni punctuale, atât în sistem propriu cât și integrat, împreună cu jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai I.S.U, precum și specialiști din cadrul I.T.M., D.S.V.S.A. și DSP, pentru verificarea măsurilor legale impuse prin legislația specifică stării de alertă în contextul prevenirii răspândirii infecției cu noul virus SARS- COV 2. Astfel, au fost verificate 71 de obiective și controlate 77 de mijloace de transport persoane.

„Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 6.000 de lei, dintre acestea, 23 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie, iar 7 sanctiuni au fost aplicate pentru nerespectarea interdictiilor privind deplasarea pe timp de noapte. Recomandăm în continuare tuturor cetățenilor să respecte toate restricțiile impuse și să nu se expună la riscuri”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

 

Deja ai votat!