Slujbă emoţionantă la Biserica “Sfânta Ecaterina” (video)

0

Zeci de botoşăneni au participat astăzi la slujba oficiată la Biserica „Sfânta Ecaterina”. Atmosfera a fost înălţătoare, credincioşii unindu-şi glasurile în rugăciuni şi cântări.

În finalul slujbei, preotul paroh Liviu Florariu a citit scrisoarea pastorală trimisă de ÎPS Teofan, Mitropollitul Moldovei şi Bucovinei. După mesajul ierarhului, preotul a spus că acest an ne-a adus tuturor multă teamă, multă suferinţă şi foarte multă durere. „Vă doresc tuturor să aveţi zile binecuvântate alături de toţi cei dragi ai dumneavoastră. Să vă dăruiască pruncul care se naşte astăzi, Hristos Domnul. Iată că Domnul cel mare, Domnul cel atotputernic se face astăzi un pruncuşor mic pentru a ne face pe noi mari. El vine astăzi şi se naşte pe pământ pentru a ne ridica pe noi din păcat, din moarte şi a ne dărui tuturor viaţă veşnică.

Pruncuţul acesta care se naşte astăzi, Hristos Domnul Iisus, a venit pentru a ne mântui pe noi şi vedem în acest lucru marea iubire a lui Dumnezeu faţă de creaţia sa.

Eu vă îndemn pe fiecare dintre dumneavoastră să luăm aminte la acest act al Mântuitorului şi al pruncului Iisus şi să dăm şi noi dovadă de iubire faţă de toţi cei apropiaţi ai noştri, faţă de cei care ne-au greşit, faţă de vrăjmaşi şi faţă de toată lumea care ne înconjoară. Să dăm dovadă poate de astăzi înainte de mai multă înţelegere, de mai multă dragoste, de mai multă milostenie şi rugându-ne unii pentru alţii să dobândim cu toţii mântuire în împărăţia lui Dumnezeu.

Vă doresc să aveţi un Crăciun binecuvântat, cu sănătate, cu îndepărtare de boală, cu rugăciune, cu speranţa zilei de mâine.

Să vă dăruiască bunul Dumnezeu o viaţă îmbelşugată, duhovnicească, plină de toate darurile cele cereşti, să vă binecuvânteze Domnul în primul rând cu sănătate, sufletească şi trupească, cu bucurii şi pace în familiile dumneavoastră”, a spus preotul Liviu Florariu.

El a adăugat că este important să-i avem mereu în rugăciune pe cei care ne sunt alături şi la bine şi la rău, „pentru că bunul Dumnezeu s-a făcut prunc şi s-a născut astăzi atât pentru cei buni, cât şi pentru cei mai puţini buni”. „Aşadar să luăm aminte şi să împărţim cu aceeaşi măsură şi celor care ne urăsc şi celor care ne iubesc pe noi. Să fim noi mai buni decât ceilalţi pentru că aşa vom dobândi pace şi bucurie în sufletele noastre”, a concluzionat Liviu Florariu.

Copiii prezenţi la slujbă au primit daruri, iar corul parohiei a oferit un frumos şi emoţionant program de colinde.

Deja ai votat!
se încarcă...