Misiuni la foc continuu pentru pompierii botoșăneni

În cele trei zile de Crăciun, pompierii botoşăneni au avut parte de 78 de misiuni. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), pompierii au acționat pentru stingerea a cinci incendii, acordarea primului ajutor calificat pentru un număr de 46 persoane rănite ori cu probleme medicale, inclusiv persoane suspecte sau confirmate Covid-19; asigurarea măsurilor de prevenire a unui incendiu în urma producerii unui accident rutier, precum și în alte situații de urgență (deblocare uși, transport persoane supraponderale, etc.).

La aceste evenimente se adaugă 12 activități de informare preventivă a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 și 13 misiuni de decontaminare ale autospecialelor folosite la transportul persoanelor confirmate cu COVID- 19.

„Cele cinci incendii s-au produs în gospodăriile unor localnici din Băiceni (comuna Curtești), Ripiceni, Mășcăteni (comuna Albești) Vorona și Ștefănești. Cauzele probabile de producere a acestor evenimente au fost coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile sau necurățat de funingine, scurtcircuit și acțiune intenționată”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

La Băiceni, un tânăr în vârstă de 29 de ani, care înainte de Crăciun s-a despărțit de prietena cu care avea o relație de mai mulți ani, a băut pentru a uita de necaz, după care a stropit veranda casei cu benzină și i-a dat foc. Chemați să stingă flăcările, pompierii botoșăneni l-au găsit pe tânăr în locuință și l-au salvat.

Reprezentanții ISU recomandă populaţiei judeţului să respecte, atât acasă, cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi a bunurilor materiale.

Deja ai votat!