sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTMisiuni la foc continuu pentru pompierii botoșăneni

Misiuni la foc continuu pentru pompierii botoșăneni

În cele trei zile de Crăciun, pompierii botoşăneni au avut parte de 78 de misiuni. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), pompierii au acționat pentru stingerea a cinci incendii, acordarea primului ajutor calificat pentru un număr de 46 persoane rănite ori cu probleme medicale, inclusiv persoane suspecte sau confirmate Covid-19; asigurarea măsurilor de prevenire a unui incendiu în urma producerii unui accident rutier, precum și în alte situații de urgență (deblocare uși, transport persoane supraponderale, etc.).

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

La aceste evenimente se adaugă 12 activități de informare preventivă a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 și 13 misiuni de decontaminare ale autospecialelor folosite la transportul persoanelor confirmate cu COVID- 19.

„Cele cinci incendii s-au produs în gospodăriile unor localnici din Băiceni (comuna Curtești), Ripiceni, Mășcăteni (comuna Albești) Vorona și Ștefănești. Cauzele probabile de producere a acestor evenimente au fost coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile sau necurățat de funingine, scurtcircuit și acțiune intenționată”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

La Băiceni, un tânăr în vârstă de 29 de ani, care înainte de Crăciun s-a despărțit de prietena cu care avea o relație de mai mulți ani, a băut pentru a uita de necaz, după care a stropit veranda casei cu benzină și i-a dat foc. Chemați să stingă flăcările, pompierii botoșăneni l-au găsit pe tânăr în locuință și l-au salvat.

Reprezentanții ISU recomandă populaţiei judeţului să respecte, atât acasă, cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi a bunurilor materiale.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
20.3 ° C
21.6 °
20 °
75 %
1.9kmh
100 %
sâm
32 °
Dum
25 °
lun
32 °
mar
34 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...