Pregătiri pentru repartizarea primelor locuinţe ANL de pe Şoseaua Iaşului

0

Zeci de familii de tineri vor primi luna viitoare locuinţe în noul cartier ANL, construit pe Şoseaua Iaşului. “Avem finalizate lucrările la utilităţi şi suntem în etapa în care facem apartamentarea pentru imobilele de acolo. Avem 40 de locuinţe şi alte 40 sunt pentru Ministerul Apărării Naţionale, conform înţelegerii pe care am avut-o”, a declarat Cosmin Andrei, primarul municipiului.

Consilierii municipali botoşăneni au aprobat în şedinţa din 26 noiembrie lista de repartizare a locuinţelor pentru tineri realizate prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). În listă se regăsesc 50 de solicitanţi de locuinţe, dintre care opt familii cu câte trei copii şi opt familii cu câte doi copii.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, repartizarea efectivă se face către persoanele înscrise în lista de repartizare rămasă definitivă, urmărindu-se, după caz, repartizarea prioritară către persoane cu handicap şi asigurarea spaţiilor locative la care au dreptul solicitanţii de locuinţe, în ordinea descrescătoare a numărului de camere.

La această dată, municipalitatea are de repartizat 40 de locuinţe (garsoniere şi apartamente cu două sau trei camere), la care se adaugă cele care s-au eliberat din fondul locativ vechi.

Constructorul a finalizat în noul cartier de pe Şoseaua Iaşului 80 de locuinţe, dintre care 40 vor fi cedate Ministerului Apărării, aceasta fiind condiţia la cedarea terenului către municipalitate.

În noul cartier al municipiului vor fi construite în total 700 de apartamente. Cartierul ANL este construit cu fonduri guvernamentale, obligaţia municipalităţii botoşănene fiind aceea de a asigura fonduri pentru utilităţi.

Deja ai votat!
se încarcă...