Avion cu botoşăneni lovit de fulger

0
Passenger airplane travelling through sky against stormy bolt cloudscape

Mai mulţi botoşăneni au trecut prin momente de groază, duminică după-amiază, după ce avionul în care se aflau, a fost lovit de fulger. Un avion al companiei Wizz Air, care efectua zborul cu numărul W63612 pe ruta Roma – Suceava, a fost lovit duminică, 3 ianuarie, de un fulger, imediat după decolarea de pe aeroportul G. B. Pastine din Ciampino. În avion se aflau 90 de pasageri, informează publicația Il Mamilio.

Conform sursei citate totul s-a petrecut duminică, în jurul orei 15:30, când aeronava Wizz Air a decolat spre Suceava în condiții de vreme nefavorabilă.

Imediat după decolare, un fulger a lovit în plin avionul. Cei doi căpitani au decis să se întoarcă la aeroport. Pasagerii au fost debarcați, iar compania Wizz Air a trimis o altă navă Airbus pentru a prelua călătorii.

A avut loc o nouă îmbarcare, asistată de polițiști de frontieră și de personal aeroportuar. De această dată, decolarea s-a efectuat fără probleme, iar pasagerii, printre care şi mai mulţi botoşăneni, au ajuns cu bine la Suceava. „Soţul meu se afla în acel avion care a fost lovit de fulger! În timp ce străbătea stratul de nori, un fulger a atins aripa avionului, s-a produs o luminaţie şi o bubuitură puternică. Echipajul avionului nu a anunţat nimic şi după 20 minute a aterizat pe aeroportul din Ciampino. După 7 ore un alt avion a preluat pasagerii, care au ajuns în condiţii bune la Suceava”, a precizat o botoşăneancă al cărei soţ s-a aflat în respectivul avion.

Foto Generic

Potrivit paginii Rotalianul, acesta a fost parcursul aeronavei Wizz dupa e a fost lovita de fulger.
Deja ai votat!