Drum județean afectat de alunecări de teren consolidat prin CNI

O porțiune din drumul județean care leagă comunele Roma și Nicșeni va fi modernizat. Compania Națională de Investiții (CNI) a dat ordinul de începere a lucrărilor privind consolidarea versantului și modernizarea drumului județean DJ296, Roma-Nicșeni, km 14+000 – 15+380. Potrivit deciziei CNI, lucrările pot începe chiar de mâine, 5 ianuarie a.c.. „Este o investiție pe care botoșănenii o așteaptă de mult timp și care, în momentul în care am preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean, era blocată de lipsa unor avize. Am reușit împreună cu specialiștii din cadrul instituției să deblocăm situația, pentru ca CNI să poată da ordinul de începere a lucrărilor”, a arătat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Potrivit CNI, lucările, în valoare de 14.449.103,01 lei (trei milioane de euro), vor fi executate de o asociere care reunește două firme botoșănene, Cornell’s Floor și Big Conf, în timp ce proiectarea aparține firmei ieșene Ecomary.

Compania Națională de Investiții a mai preluat trei sectoare de drum de pe DJ 296 care sunt afectate de alunecări de teren. Un prim sector de 2,6 kilometri, situat la ieşirea din Botoşani spre Cişmea, un al doilea de 1,35 kilometri situat în vecinătatea terenului de fotbal din comuna Roma şi altul de jumătate de kilometru de la intrarea în Dorobanţi.

„Documentațiile pentru aceste sectoare de drum sunt în diferite stadii de lucru în cadrul CNI. Încercăm prin toate pârghiile legale pe care le avem la dispoziție să urgentăm procedurile, pentru ca și aceste sectoare să fi scoase cât mai repede la licitație și să rezolvăm problemele de pe acest drum județean”, a dăugat Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

 

Deja ai votat!