Noian de probleme pentru un botoșănean după un accident rutier

Un botoșănean care a ascuns un accident soldat cu pagube materiale va fi anchetat penal. Asta după ce polițiștii au stabilit că tânărul și-ar fi reparat ilegal mașina.

Accidentul de la care i s-a tras totul s-a petrecut pe 13 decembrie 2020, când tânărul de 29 de ani din municipiul Botoșani, conducea un autoturism pe Calea Națională. La schimbarea direcției de mers de pe banda 1 pe banda 2, el a acroșat un alt autoturism care se deplasa regulamentar, apoi și-a continuat deplasarea. În urma impactului au rezultat doar pagube materiale, însă botoșăneanul a preferat să țină sub tăcere cele întâmplate. Ba mai mult, după producerea accidentului, a remediat avariile autoturismului prin inlocuirea elementelor de caroserie distruse, în parcarea de lângă imobilul in care locuiește.

Identificat într-un final de polițiști, botoșăneanul s-a ales cu un noian de probleme. „Tânărul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 580 de lei pentru faptul că nu s-a asigurat la schimbarea benzii de circulație, iar pentru faptul că nu a anunțat organele de poliție despre producerea accidentului, i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioada de 30 de zile. Totodată, în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea atribuțiilor privind efectuarea reparațiilor”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean.

În acest context, agenții rutieri atrag atenția celor care sunt implicați în accidente rutiere soldate doar cu pagube materiale că au posibilitatea înțelegerii pe cale amiabilă cu celălalt conducător auto sau, dacă acest lucru nu este posibil, au obligația de a anunța organele de poliție în termen de 24 de ore. Aceeași obligație o au și dacă nu mai este implicat un alt autoturism în accident.

Este interzis să se intervină asupra autoturismului implicat in accident pentru repararea acestuia fără autorizație eliberată de polițiști.

 

Deja ai votat!