sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTNoian de probleme pentru un botoșănean după un accident rutier

Noian de probleme pentru un botoșănean după un accident rutier

Un botoșănean care a ascuns un accident soldat cu pagube materiale va fi anchetat penal. Asta după ce polițiștii au stabilit că tânărul și-ar fi reparat ilegal mașina.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Accidentul de la care i s-a tras totul s-a petrecut pe 13 decembrie 2020, când tânărul de 29 de ani din municipiul Botoșani, conducea un autoturism pe Calea Națională. La schimbarea direcției de mers de pe banda 1 pe banda 2, el a acroșat un alt autoturism care se deplasa regulamentar, apoi și-a continuat deplasarea. În urma impactului au rezultat doar pagube materiale, însă botoșăneanul a preferat să țină sub tăcere cele întâmplate. Ba mai mult, după producerea accidentului, a remediat avariile autoturismului prin inlocuirea elementelor de caroserie distruse, în parcarea de lângă imobilul in care locuiește.

Identificat într-un final de polițiști, botoșăneanul s-a ales cu un noian de probleme. „Tânărul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 580 de lei pentru faptul că nu s-a asigurat la schimbarea benzii de circulație, iar pentru faptul că nu a anunțat organele de poliție despre producerea accidentului, i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioada de 30 de zile. Totodată, în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea atribuțiilor privind efectuarea reparațiilor”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean.

În acest context, agenții rutieri atrag atenția celor care sunt implicați în accidente rutiere soldate doar cu pagube materiale că au posibilitatea înțelegerii pe cale amiabilă cu celălalt conducător auto sau, dacă acest lucru nu este posibil, au obligația de a anunța organele de poliție în termen de 24 de ore. Aceeași obligație o au și dacă nu mai este implicat un alt autoturism în accident.

Este interzis să se intervină asupra autoturismului implicat in accident pentru repararea acestuia fără autorizație eliberată de polițiști.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
câțiva nori
29.4 ° C
29.9 °
28.9 °
28 %
3.5kmh
15 %
sâm
32 °
Dum
28 °
lun
30 °
mar
33 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...