Zeci de sancțiuni aplicate de jandarmi

0

Jandarmii botoșăneni au avut parte de misiuni zilnice în minivacanța de Anul Nou. Ei au acționat atât în sistem integrat, în cooperare cu efective de poliție, cât și independent, iar în cele trei zile au aplicat 47 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 9000 de lei. Jumătate dintre aceste sancțiuni au fost aplicate pentru lipsa sau portul necorespunzător al măștii de protecție, iar diferența au reprezentat-o amenzile aplicate pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

„342 de persoane aflate în izolare au fost fost verificate la domiciliu de patrule de jandarmi, nefiind constatate cazuri de încălcare a măsurii preventive în urma controalelor executate. În afara efectivelor angrenate în executarea acestor misiuni, un echipaj de jandarmi a însoțit transportul dozelor de vaccin anti-Covid repartizate spitalelor municipale din Botoșani și Dorohoi, împreună cu un echipaj de poliție rutieră”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani.

De asemenea, efectivele de jandarmi care au asigurat paza și protecția instituțională la obiectivele aflate în competența inspectoratului au fost la datorie, adoptând măsuri stricte de supraveghere atât a obiectivelor păzite, cât și în ceea ce privește zona din apropierea acestora, pentru depistarea situațiilor de nerespectare a legislației în vigoare, în special a cazurilor de tulburare a ordinii și liniștii publice, dar și a altor fapte de natură contravențională sau penală.

„Având în vedere că se apropie sărbătoarea Botezului Domnului, recomandăm cetățenilor care vor participa cu această ocazie la ceremoniile religioase să respecte distanțarea fizică și să poarte mască de protecție, pentru a nu pune în pericol sănătatea personală și a celor din jur”, se mai arată în comunicatul emis astăzi de IJJ Botoșani.

 

Deja ai votat!
se încarcă...