Drumul județean dintre Dumeni și Havârna consolidat prin CNI

0

Compania Națională de Investiții (CNI) a dispus astăzi începerea lucrărilor de consolidare a versantului și modernizare a DJ 293, Dumeni-Havârna. Mai exact este vorba de alunecarea de teren de la ieșirea din Dumeni spre Havârna, care se întinde pe aproximativ un kilometru.

„Este o investiție pe care botoșănenii din această parte a județului o așteaptă de mult timp și care, ca și cea de pe DJ 296 (Roma – Nicșeni) pentru care s-a dat ordinul de începere al lucrărilor în urmă cu o săptămână, era blocată de lipsa unor avize. Am reușit, împreună cu specialiștii din cadrul instituției, să deblocăm și aici situația, astfel încât CNI să poată da ordinul de începere a lucrărilor, care se vor ridica la aproximativ 7,7 milioane de lei (1,5 milioane de euro)”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

Lucrările vor fi executate de o asociere care reunește două firme botoșănene, Cornell’s Floor și Big Conf, în timp ce proiectarea aparține firmei ieșene Ecomary.

CNI a mai preluat trei sectoare de drum de pe DJ 296 care prezintă probleme cu alunecările de teren. Un prim sector de 2,6 kilometri este situat la ieșirea din Botoșani spre Cișmea, un al doilea de 1,35 kilometri se află în vecinătatea terenului de fotbal din comuna Roma, iar cel de-al treilea, lung jumătate de kilometru, se află de la intrarea în Dorobanți.

Documentațiile pentru aceste sectoare de drum sunt în diferite stadii de lucru, iar oficialii CJ speră ca acestea să fie scoase cât mai repede la licitație pentru a rezolva problemele de pe DJ 296.

Deja ai votat!
se încarcă...