Inspectoratul Şcolar va distribui în judeţ peste 3000 de tablete

Inspectoratul Şcolar Judeţean a primit cele 3.105 de tablete achiziţionate în cadrul Programului naţional „Educaţia în siguranţă”. Valoarea achiziţiei se ridică la 2.520.950 de lei.

Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a declarat că mâine, 13 ianuarie, vor fi făcute pachetele pe şcoli, iar joi, directorii unităţilor de învăţământ vor veni să le ridice.

Tabletele vor fi distribuite în şcolile unde sunt copii care nu au astfel de dispozitive. Datele centralizate arată că în judeţ mai sunt 4.907 de elevi care nu dispun de echipamentele necesare pentru a participa la orele online. „Prioritari sunt aceşti elevi. Vor mai rămâne peste o mie de copii fără tablete, dar mai sunt proiecte depuse de primării, care, dacă vor fi aprobate, vom rezolva şi această problemă a orelor online. Noi sperăm ca în luna februarie să reluăm activitatea în şcoli, însă vom vedea ce se va decide la nivel central”, a explicat inspectorul şcolar general.

Mai multe primării din judeţ au achiziţionat deja tablete pentru elevi. Este vorba despre Ripiceni, Truşeşti, Păltiniş, Brăeşti, Mihăileni, Ibăneşti, Coşula, Corni, Băluşeni, Hudeşti, Lunca, Santa Mare, Stăuceni, Durneşti şi Rădăuţi Prut.

Deja ai votat!