Versant consolidat la Dorohoi

Problema alunecărilor de teren din apropierea Spitalului Municipal Dorohoi şi-a găsit rezolvare. Astfel, după ce pe parcursul anilor au fost sesizate numeroase alunecări de teren ce puneau în pericol Secția de psihiatrie a spitalului, la finalul anului trecut au fost demarate lucrările de consolidare a versantului din apropierea clădirii.

În raportul comisiei ce a fost trimisă la fața locului de către Prefectură se arată că alunecările de teren au fost înregistrate pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, la o distanță de aproximativ 0,5 metri de gardul de cărămidă al incintei spitalului.

După lungi așteptări și adrese făcute de Primăria Dorohoi către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) de-a lungul anilor privind pericolul provocat de alunecările de teren şi în urma expertizelor, la finalul anului 2020 au început lucrările de consolidare a versantului. Fondurile în acest sens sunt asigurate de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Acestea sunt în valoare de 146.133,25 lei, iar lucrările sunt prevăzute a se încheia în vara acestui an, potrivit autorizației emisă de Primăria Dorohoi.

 

Deja ai votat!