Autorizație emisă pentru modernizarea drumului național Botoșani – Ștefănești

Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru modernizarea DN 29 D Botoșani-Ștefănești. Antreprenorul lucrării a predat deja proiectul tehnic, iar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) urmează să emită ordinul de începere a lucrărilor. Din acel moment, constructorul va avea la dispoziție doi ani pentru a finaliza lucrarea a cărei valoare este de aproape 230 de milioane de lei, cu TVA.

Licitația pentru modernizarea sectorului de drum a fost câștigată la jumătatea lunii noiembrie 2019 de către un consorţiu condus de compania Autotehnorom și din care mai fac parte OPR Asfalt (Timişoara), Obras Publicas Y Regadios Sa (Toledo – Spania) și Evalcons Tech (Bacău). Contractul a fost semnat însă la jumătatea lunii mai 2020, după ce comisia de achiziții din cadrul CNAIR a cerut amânări succesive. Proiectul prevede modernizarea a 42,739 kilometri de șosea, însă lucrările ar urma să se facă pe tronsoane.

Anul trecut, pentru acest drum au fost bugetate doar două milioane de lei, adică mai puțin de 1% din necesar. În schimb, CNAIR dispunea de aproximativ trei miliarde lei pentru investiții.

Valoarea lucrărilor autorizate este de 188.585.904,73 lei fără TVA, reprezentând valoarea lucrărilor care urmează să fie executate – construcții și instalații – declarată de solicitant, înscrisă în cererea de autorizare și în devizul general anexă la cererea de autorizare, conform prevederilor legale.

Investiția va beneficia de o perioadă de garanție a lucrărilor oferită de constructor de 84 de luni.

 

 

Deja ai votat!