sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTAutorizație emisă pentru modernizarea drumului național Botoșani - Ștefănești

Autorizație emisă pentru modernizarea drumului național Botoșani – Ștefănești

Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru modernizarea DN 29 D Botoșani-Ștefănești. Antreprenorul lucrării a predat deja proiectul tehnic, iar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) urmează să emită ordinul de începere a lucrărilor. Din acel moment, constructorul va avea la dispoziție doi ani pentru a finaliza lucrarea a cărei valoare este de aproape 230 de milioane de lei, cu TVA.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Licitația pentru modernizarea sectorului de drum a fost câștigată la jumătatea lunii noiembrie 2019 de către un consorţiu condus de compania Autotehnorom și din care mai fac parte OPR Asfalt (Timişoara), Obras Publicas Y Regadios Sa (Toledo – Spania) și Evalcons Tech (Bacău). Contractul a fost semnat însă la jumătatea lunii mai 2020, după ce comisia de achiziții din cadrul CNAIR a cerut amânări succesive. Proiectul prevede modernizarea a 42,739 kilometri de șosea, însă lucrările ar urma să se facă pe tronsoane.

Anul trecut, pentru acest drum au fost bugetate doar două milioane de lei, adică mai puțin de 1% din necesar. În schimb, CNAIR dispunea de aproximativ trei miliarde lei pentru investiții.

Valoarea lucrărilor autorizate este de 188.585.904,73 lei fără TVA, reprezentând valoarea lucrărilor care urmează să fie executate – construcții și instalații – declarată de solicitant, înscrisă în cererea de autorizare și în devizul general anexă la cererea de autorizare, conform prevederilor legale.

Investiția va beneficia de o perioadă de garanție a lucrărilor oferită de constructor de 84 de luni.

 

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
20.3 ° C
21.6 °
20 °
75 %
1.9kmh
100 %
sâm
32 °
Dum
25 °
lun
32 °
mar
34 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...