Emoţii pentru sute de elevi botoşăneni

Sute de elevi botoşăneni riscă să rămână cu situaţia şcolară neîncheiată la finalul primului semestru din acest an şcolar. „Sunt 588 de elevi în pericol să rămână cu situaţia şcolară neîncheiată. Mai sunt însă trei săptămâni până la încheierea semestrului, plus că mai au posibilitatea ca în primele patru săptămâni de la începere semestrului II să-şi încheie situaţia pe semestrul I”, a declarat Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean. Reprezentantul IŞJ a adăugat că situaţia nu este cu mult diferită faţă de cea din anii anteriori.

Situaţia este îngrijorătoare la nivel naţional

Potrivit conducerii Ministerului Educaţiei, la această dată, conform datelor transmise de către unitățile școlare, prin intermediul inspectoratelor școlare, se estimează că un număr de aproximativ 65.000 de elevi se află în situație de risc cu privire la neîncheierea mediei pe semestrul I din cauza imposibilității de acces la resursele tehnologice, la care se adaugă și alte motive precum neparticiparea la cursuri, situații medicale etc. În ultimii ani, numărul elevilor care se aflau anual în această situație era de aproximativ 15.000.

Măsurile luate în calcul de minister sunt următoarele:

Desfășurarea de activități remediale pe parcursul semestrului al II-lea, cu identificarea surselor de finanțare pentru plata cadrelor didactice.

Prelungirea perioadei de încheiere a situațiilor școlare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea.

Posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.

Deja ai votat!