Permis fals obţinut cu 350 de euro, depistat la Stânca

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităților din Republica Moldova, care s-a dovedit a fi fals. În vârstă de 34 de ani, bărbatul s-a prezentat astăzi dimineață, în jurul orei 6,30 în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, pentru efectuarea formalităților de control, la volanul unui autoturism, înmatriculat în Cehia.

Când i s-au cerut documentele, el a prezentat și un permis de conducere cu însemnele autorităților din Republica Moldova, având imprimată fotografia sa. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea acestuia, polițiștii de frontieră au efectuat mai multe verificări și au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

„Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a obţinut permisul în luna aprilie în Cehia, de la un conaţional ale cărui date nu le cunoaşte, plătind suma de 350 de euro, având cunoştinţă că este fals. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

 

Deja ai votat!