Tânăr reţinut în cazul crimei de la Dorohoi

Un tânăr în vârstă de 23 de ani a fost reţinut în această seară fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de omor şi tâlhărie calificată. Reprezentanţii Tribunalului Botoșani au dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pe numele inculpatului R.L.

Tânărul este acuzat că ar fi autorul crimei care a zguduit Dorohoiul în dimineaţa zilei de marţi, 12 ianuarie. Victima, un bătrân în vârstă de 90 de ani, a fost găsită fără suflare de către o femeie care îi aducea de mancare. Îngrozită de imaginea pe care a văzut-o atunci când a intrat în locuinţa bărbatului femeia a sunat imediat la 112. În urma apelului la faţa locului au ajuns mai multe echipaje de poliţie care au demarat o anchetă.

În urma probelor adunate, astăzi, mai multe persoane au fost duse la audieri.

Bărbatul ucis era cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice împreună cu fiul acestuia si nu numai. În locuinţa celor doi intrau mereu diferite persoane inclusiv oameni ai străzii. Pe fondul consumului de alcool se iscau de multe ori scandaluri sau acte violente, dovada fiind plângerile făcute la poliţie de către bătrân.

În luna octombrie a anului trecut bărbatul a depus o plângere pentru infracțiunea de tâlhărie, iar cu o săptămână înainte de tragedie acesta a fost victima unui jaf. Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), susţine că, în cazul ambelor plângeri, autorii au fost identificaţi.

Deja ai votat!