Eminescu omagiat şi la Dorohoi

Ziua lui Eminescu se va marca în acest an la Dorohoi cu puține evenimente culturale și cu un public limitat pentru a fi respectate măsurile impuse pentru prevenirea răspândirii Covid19. Dimineața va începe cu o slujbă de pomenire ce va avea loc la Biserica „Sfântul Nicolae Domnesc” la ora 10, urmată de un moment cultural artistic ce se va desfășura la bustul lui Mihai Eminescu aflat în parcul de lângă Primăria Dorohoi. Ulterior vor fi depuse coroane de flori.

Manifestarea se va încheia cu transmiterea unui mesaj despre semnificația zilei de 15 ianuarie printr-un scurtmetraj al profesorului Mihaela Hură și prezentarea a 20 de manuscrise inedite aparținând poetului Mihai Eminescu din arhiva Academiei Române.

Evenimentele culturale se vor muta apoi  în mediul on line unde Casa de Cultură Dorohoi dă startul unui concurs intitulat „Pune Dorohoiul cultural în valoare printr-o creativă postare”.

Concursul se va desfășura pe pagina de Facebook a Casei de Cultură Dorohoi și invită cetățenii municipiului să posteze o înregistrare video în care participantul recită sau citește o poezie de Mihai Eminescu sau o fotografie în centrul căreia se află bustul lui Eminescu, însoțită de un mesaj creativ.

Propunerile vor fi postate exclusiv pe pagina de Facebook a Casei de Cultură, în perioada 15-17 ianuarie 2021 și vor fi „jurizate” de abonații paginii.

Postarea care va strânge cele mai multe reacții în mediul on-line va fi anunțată luni, 18 ianuarie 2021, iar câștigătorul va primi un cadou inedit din partea Primăriei Municipiului Dorohoi, prin Casa Municipală de Cultură.

Deja ai votat!