vineri, octombrie 7, 2022
AcasăLocalEminescu omagiat şi la Dorohoi

Eminescu omagiat şi la Dorohoi

Ziua lui Eminescu se va marca în acest an la Dorohoi cu puține evenimente culturale și cu un public limitat pentru a fi respectate măsurile impuse pentru prevenirea răspândirii Covid19. Dimineața va începe cu o slujbă de pomenire ce va avea loc la Biserica „Sfântul Nicolae Domnesc” la ora 10, urmată de un moment cultural artistic ce se va desfășura la bustul lui Mihai Eminescu aflat în parcul de lângă Primăria Dorohoi. Ulterior vor fi depuse coroane de flori.

Manifestarea se va încheia cu transmiterea unui mesaj despre semnificația zilei de 15 ianuarie printr-un scurtmetraj al profesorului Mihaela Hură și prezentarea a 20 de manuscrise inedite aparținând poetului Mihai Eminescu din arhiva Academiei Române.

Evenimentele culturale se vor muta apoi  în mediul on line unde Casa de Cultură Dorohoi dă startul unui concurs intitulat „Pune Dorohoiul cultural în valoare printr-o creativă postare”.

Concursul se va desfășura pe pagina de Facebook a Casei de Cultură Dorohoi și invită cetățenii municipiului să posteze o înregistrare video în care participantul recită sau citește o poezie de Mihai Eminescu sau o fotografie în centrul căreia se află bustul lui Eminescu, însoțită de un mesaj creativ.

Propunerile vor fi postate exclusiv pe pagina de Facebook a Casei de Cultură, în perioada 15-17 ianuarie 2021 și vor fi „jurizate” de abonații paginii.

Postarea care va strânge cele mai multe reacții în mediul on-line va fi anunțată luni, 18 ianuarie 2021, iar câștigătorul va primi un cadou inedit din partea Primăriei Municipiului Dorohoi, prin Casa Municipală de Cultură.

Deja ai votat!
Articolul precedentLa oftalmolog
Articolul următorMugetare
Botoșani
cer acoperit de nori
14.5 ° C
16.6 °
14.4 °
83 %
2.2kmh
98 %
vin
19 °
sâm
20 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Începe și televizorul să se încline spre stânga.

EDITORIAL

Personal, nu cred în existența răului absolut. Indiferent cât de rău ar fi un individ, undeva, în sufletul lui, tot mai există o fărâmă...

GÂNDUL ZILEI

Când vin seara târzior Și intru-n dormitor sfios Ea croșetează de zor Un ochi pe față… doi pe dos! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...