Centru de vaccinare deschis la Colegiul Gheorghe Asachi (video)

Autorităţile locale fac un nou pas important în campania de vaccinare împotriva Covid19. Astfel, în această dimineaţă a fost deschis primul centru din judeţ destinat vaccinării persoanelor care se încadrează în etapa a doua a campaniei. Acesta a fost amenajat în sala de sport a Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Botoşani şi are trei cabine.

 „Centrul de Vaccinare de la Colegiul „Asachi” e deschis cu o capacitate de 120 de programări pe zi”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

La inaugurare au participat directorul DSP Monica Adăscăliţei, dar şi primarul Cosmin Andrei.

Încă de la primul pacient personalul centrului a întâmpinat dificultăţi. Astfel, un bărbat care era trecut pe liste ca fiind programat, nu figura în sistem. Acesta a spus că programarea sa fusese făcută online. Într-un final problema a fost rezolvată. „Astăzi dimineaţă a fost o problemă cu sistemul informatic, dar e la nivel naţional. Urmează să fie remediată în scurt timp, iar cei programaţi vor fi introduşi în sistem manual. Vor primi adeverinţă mai târziu, când sistemul va fi remediat”, a declarat Monica Adăscăliţei.

Mii de persoane înscrise pentru vaccinare

Până ieri peste 8.000 de salariați din sistemul public și privat s-au înscris în cea de-a doua etapă a vaccinării. Potrivit directorului DSP Botoșani, asta reprezintă 50% dintre persoanele care trebuiau să se vaccineze în această etapă, în afară de persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. „Sunt încântată că oamenii au înțeles că singura soluție ca să scăpăm de coronavirus e vaccinarea”, a menționat directorul DSP Botoșani.

În prezent programările de vaccin sunt făcute până pe data de 7 februarie.

Până ieri la Botoşani 2.240 de persoane s-au vaccinat împotriva Covid-19 şi nu au fost înregistrate efecte adverse. De asemenea, de la debutul campaniei nu au fost înregistrate situaţii în care doze de vaccin să rămână nefolosite.

Ieri, alte 1.170 de doze de vaccin au ajuns în judeţ. Acesta este cel mai mare transport primit de DSP de la debutul campaniei de vaccinare în judeţ.

Autorităţile vor deschide un centru şi la Dorohoi

Miercuri va fi deschis un centru şi la Dorohoi, la Sala de Sport din strada George Enescu nr. 53. Acesta are o capacitate de 60 de programări pe zi. „Deocamdată pentru aceste două centre s-a primit aprobare de la București, urmând să se deschidă și celelalte centre”, a declarat Monica Adăscăliţei.

La Botoşani alte două săli de sport vor fi transformate în centre de vaccinare, respectiv cea de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” şi Şcoala 17.

 

Deja ai votat!