sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTMunicipalitatea a încasat ieri peste 225.000 de lei din impozite şi taxe...

Municipalitatea a încasat ieri peste 225.000 de lei din impozite şi taxe (video)

950 de chitanţe eliberate şi încasări care totalizează 226.230 de lei – acestea sunt rezultatele primei zile în care funcţionarii Direcţiei Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Botoşani au încasat impozite şi taxe locale. Încasările sunt mult mai mici comparativ cu cele din prima zi de lucru cu publicul din ultimii ani, însă sunt explicabile în contextul măsurilor impuse de actuala criză sanitară.

Ieri, 18 ianuarie, sute de botoşăneni au înfruntat gerul şi au stat la rând pentru a-şi achita dările locale. A fost nevoie de intervenţia poliţişilor locali şi a jandarmilor pentru a-i convinge să stea mai răsfiraţi.

Astăzi la prânz, în faţa direcţiei se aflau zeci de persoane care aşteptau să plătească. „Este şi astăzi aglomeraţie. De obicei, în luna ianuarie este aglomerat”, a explicat Lucian Lupu, directorul DIT.

Încasări de peste 540.000 de lei în prima zi de lucru din 2020

În 2020, pe 6 ianuarie, în prima zi de lucru cu publicul, s-au încasat 546.412 de lei, fiind eliberate 1.893 de chitanţe.

Botoșănenii își pot achita dările către municipalitate şi prin intermediul site-ului www.ghişeul.ro, acolo unde cu un utilizator și o parolă pot face plățile cu ajutorul cardurilor bancare, iar sumele datorate de plată sunt preluate automat de către acest site, care este într-un parteneriat cu Primăria Botoșani. Botoşănenii care preferă această modalitate de plată trebuie însă să mai aştepte câteva zile. „Momentan se efectuează lucrări de mentenanţă asupra Sistemului Naţional Electronic de Plată online cu cardul a taxelor şi impozitelor„, este mesajul postat pentru utilizatori.

Sumă record ajunsă în vistieria municipalităţii

Raportată la încasările din ultimii ani, suma colectată pe 6 ianuarie 2020 a reprezentat un record. În 2019, la DIT Botoşani s-au încasat în prima zi de lucru cu publicul 478.124 de lei, fiind emise 1.891 de chitanţe.

În 2018, datele centralizate la închiderea ghişeelor, după prima zi de lucru din an, au arătat că au fost eliberate 2.232 de chitanţe, plăţile contribuabililor totalizând 474.414 de lei. Pe 4 ianuarie 2017 s-au încasat 417.808 de lei, fiind eliberate 2.225 de chitanţe.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
3.3 ° C
5.6 °
2.8 °
91 %
2.3kmh
23 %
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °
mie
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...