vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTA treia zi de pichetare. Sindicaliștii din poliție nu renunță la proteste

A treia zi de pichetare. Sindicaliștii din poliție nu renunță la proteste

Sindicaliștii din poliție au ieșit din nou în Piața Revoluției din centrul municipiului Botoșani pentru a picheta pentru a treia zi sediul Prefecturii. Acțiunea de protesta fost organizată de Sindicatul „Diamantul”, dar a fost sprijinită și de polițiștii de frontieră din cadrul Sindicatului Național al Polițiștilor de Frontieră, dar și de membrii Sindicatului Polițiștilor și Personalului Contractual din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Activitatea guvernanţilor ridiculizată prin pancarte

Iar dacă zilele trecute protestatarii au venit doar cu mesaje pentru guvernanți privind respectarea legii salarizării unice, ieri și astăzi polițiștii au venit cu pancarte conținând caricaturi prin care ridiculizau activitatea guvernanților, dar și promisiunile politicienilor din campaniile electorale. În plus, unii sindicaliști purtau pelerine negre și pălării confecționate artizanal. „Ne-am deghizat și noi în hoți, dacă guvernanții fac totul noaptea, ca hoții”, a spus unul dintre protestatari.

Bogdan Tudosă, vicepreședintele organizației județene a Sindicatului polițiștilor „Diamantul” spune că acțiunea de protest vine în sprijinul tuturor angajaților din Ministerul Afacerilor Interne pentru că și jandarmii, pompierii militari dar și celelalte categorii profesionale din structurile teritoriale ale MAI sunt salarizați după același sistem, adică în baza unui salariu stabilit în 2009, în funcție de care se calculează și celelalte sporuri. În plus, polițiștii nu beneficiază nici de sporul de risc, deși au fost incluși în toate misiunile de combatere a pandemiei de coronavirus.

Sindicaliştii cer renunţarea la reținerea contribuției individuale la bugetul de stat

Pe lângă nemulțumirile legate de salarizare, sindicaliștii din poliție acuză lipsa acută de personal și cer să se renunțe la reținerea contribuției individuale la bugetul de stat pe motiv că polițiștii nu primesc nimic în schimbul acestei compensații. O altă revendicare vizează desecretizarea normelor de salarizare, așa cum s-a procedat în cazul polițiștilor de penitenciare, întrucât acest lucru obstrucționează chiar accesul angajatului la verificarea propriului salariu.

Tot astăzi, între orele 14 și 16, vor ieși în stradă și membrii Sindicatului „Novo Legis” din cadrul Penitenciarului Botoșani, dar și membrii Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, care vor fi la prima acțiune de pichetare în semn de protest față de decizia Guvernului prin care au fost înghețate salariile din sistemul bugetar.

Protest pentru majorarea salarială

Primul protest al poliţiştilor botoșăneni a avut loc pe 8 ianuarie a.c. Atunci, mai mulți sindicaliști au ieșit în stradă și au cerut Guvernului să renunţe la îngheţarea salariilor din sistemul bugetar, polițiștii fiind cei mai loviți de această decizie întrucât creșterea salariilor în cazul lor, conform noii legi a salarizării unice, urma să se facă în patru trepte, în perioada 2018 – 2022, în condițiile în care alte categorii de bugetari au beneficiat de creșteri salariale integrale.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...