Bărbat cu arsuri transportat la spital. A aprins focul cu benzină

Un bărbat de 52 de ani, din comuna Ungureni, a ajuns la spital cu arsuri de gradul II și III pe față și pe mâna stângă, după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu benzină. Bărbatul are grijă de un bătrân și a mers în această dimineață să-i facă focul, dar a încurcat sticla de motorină cu cea de benzină. Așa se face că imediat ce a acesta a aprins chibritul, din cauza vaporilor de benzină, bunurile din bucătărie s-au aprins imediat. Bărbatul a reușit să îl scoată pe proprietar din casă și a strigat după ajutor.

„La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Săveni și Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale cu apă și spumă, un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță, precum și pompierii voluntari din comună. La sosirea forțelor de intervenție, ardeau bunurile din două camere și două holuri, existând pericolul de propagare a flăcărilor la alte două încăperi. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor s-a intervenit mai bine de o oră. A fost înlăturat și pericolul de explozie, din interiorul casei fiind scoase două butelii”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Pentru evitarea unor evenimente de acest gen, pompierii recomandă să NU aprindeți focul în sobe cu ajutorul lichidelor inflamabile precum benzină, gaz sau alte substanțe periculoase și să NU folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba.

Deja ai votat!