Comună în prag de carantină din cauza Covid

O comună din Botoşani a trecut de pragul de carantină din cauza cazurilor Covid.

Comuna Havârna, cu o populaţie de peste 4300 de locuitori, conduce detaşat într-un top judeţean al ratei de infectare a populaţiei, astfel, în prezent nu mai puţin de 30 de localnici sunt pozitivi cu noul coronavirus, ceea ce face ca rata de infectare să fie de 6,96 de cazuri la mia de locuitori. Este cea mai mare rată dar şi cel mai mare număr de pacienţi din toate comunele din judeţ. Singurele localităţi în momentul de faţă sunt Botoşani, Dorohoi şi Săveni cu mai multe cazuri. „Vom analiza situaţia de la Havârna şi va fi luată o decizie în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Direcția de Sănătate Publică Botoșani anunță, joi, 60 de cazuri noi de coronavirus. Cele mai multe dintre infectări sunt în municipiul Botoșani, respectiv 27 persoane, după care în municipiul Dorohoi, zece persoane pozitive. Chiar și așa, rata de contaminare în municipiul Botoșani a continuat să scadă, ajungând la 2,11 cazuri la mia de locuitori. La nivelul județului, incidența este de 1,54 la mia de locuitori.

Peste 9000 de cazuri în total

În total judeţul Botoşani a înregistrat 9221 de cazuri de covid de la începutul pandemiei. Dintre acestea, 717 mai sunt cazuri active, în timp ce 8129 de botoşăneni au fost declaraţi vindecaţi. Din păcate, 375 din aceştia au pierdut lupta cu boala care a afectat întreaga planetă, fiind declaraţi decedaţi. Mai multe comune din județul Botoșani nu au înregistrat niciun caz de coronavirus, în ultimele 24 de ore. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Botoșani, șase comune au zero rata de infectare COVID, respectiv Brăești, Dângeni, Dimăcheni, Lozna, Ripiceni și Sulița. La polul opus, patru localități au depășit pragul de infectare de 3 la mia de locuitori. Este vorba de orașul Săveni, cu o rată de contaminare de 3,10 la mia de locuitori, Corni cu 3,18 la mie, Havârna cu 6,96 la mie şi Tudora cu 3,39 la mie.

În același interval temporal, au fost raportate trei decese în rândul pacienților infectați. Defuncții sunt un bărbat și două femei, cu vârste cuprinse între 59 și 69 de ani, care sufereau și de alte afecțiuni, printre care diabet zaharat, hipertensiune arterială, insuficiență renală sau anemie secundară.

Municipiul Botoșani prezintă un indice de 2,08. La nivel județean, se atinge o incidență de 1,52.

Deja ai votat!