Femeie condamnată pentru ultraj, după ce a lovit o polițistă. Daune morale de 10.000 de lei

În fiecare an polițiștii sunt nevoiți să intervină în Parcul Tineretului din cauza scandalurilor provocate de unii locatari ai blocurilor de garsoniere

O femeie în vârstă de 30 de ani din municipiul Botoșani, care a lovit cu pumnul în față o polițistă la începutul lunii iulie 2020, a fost condamnată de magistrații Judecătoriei Botoșani la un an și nouă luni de închisoare pentru ultraj. Instanța a dispus însă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, așa încât Otilia Elena Iftime nu va face pușcărie. În schimb, magistrații au decis ca botoșăneanca să fie supusă unui termen de supraveghere de doi ani și au obligat-o pe femeie să-i plătească polițistei I.A.F. daune morale de 10.000 de lei.

Hotărâre ce poate fi atacată cu apel

Timp de doi ani, Otilia Elena Iftime va trebui să respecte mai multe măsuri printre care și obligația de a presta 100 de ore de muncă în folosul comunității la Primăria municipiului Botoșani sau Direcția Județeană de Drumuri și Poduri. Sentința a fost pronunțată vineri, pe 22 ianuarie a.c., după un proces care a durat jumătate de an, dar hotărârea Judecătoriei Botoșani nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Otilia Elena Iftime a fost trimisă în boxa acuzaților după un incident violent care a avut loc în dimineața zilei de 5 iulie 2020. Polițiștii au fost solicitați atunci printr-un apel pe 112 să intervină într-un bloc de locuințe din Parcul Tineretului unde avea loc o petrecere prelungită într-un apartameni. Când au ajuns, cei din echipajul de ordine publică au găsit petrecerea în toi. Polițista I.A.F. a solicitat să fie dată muzica mai încet, dar Otilia Elena Iftime, secondată de fratele ei, a devenit recalcitrantă, iar polițista a repetat solicitarea de legitimare și i-a adus la cunoștință că poate folosi forța pentru a o conduce la sediul poliției. De altfel, agenta de poliție a încercat să o încătușeze, dar Otilia Elena Iftime a ripostat și a lovit-o pe polițistă cu pumnul în ochi.

Spray cu insecticid pulverizat spre forţele de ordine

Un jandarm care făcea parte din echipajul de ordine publică a reușit să îl imobilizeze pe fratele femeii, moment în care a apărut al doilea echipaj de ordine publică chemat în sprijin. Imobilizată de al doilea echipaj, Otilia Elena Iftime a reușit să scape din nou, refugiindu-se într-un alt apartament. Atunci, polițista a pus piciorul în ușă, pentru ca aceasta să nu fie încuiată, dar botoșăneanca a pulverizat un spray cu insecticid către cele două echipaje de ordine publică aflate pe holul blocului.

Arest la domiciliu pentru femeia recalcitrantă

Polițiștii au plecat mai apoi către sediu cu fratele femeii, iar la scurt timp la Poliția Municipiului Botoșani s-a prezentat din proprie inițiativă și Otilia Elena Iftime, care a fost acuzată de ultraj și reținută. În timpul anchetei, femeia a susținut că de fapt ea ar fi fost cea agresată și nu a avut nicio intenție de a o lovi pe polițistă întrucât încerca să scape din imobilizare. Cu toate acestea, în baza probelor administrate, procurorii au dispus trimiterea ei în judecată. Arestată preventiv în primă fază, femeia a fost plasată ulterior în arest la domiciliu și sub control judiciar, măsură care a fost ridicată în urma sentinței de vineri.

 

Deja ai votat!