Măsuri pentru eliminarea cozilor de la DITL

Edilii au luat unele măsuri care vizează activitatea Direcţiei Impozite şi Taxe Locale pentru ca botoşănenii să nu mai fie nevoiţi să stea ore în şir la rând pentru a-şi putea plăti dările locale.

Vom îmbunătăți condițiile de la Direcția de Impozite și Taxe Locale, în sensul că înființăm alte două puncte de încasare pentru cetățenii municipiului Botoșani pentru a debirocratiza administrația publică. La Serviciul Public de Evidență a Persoanei de la Uvertura Mall va fi înființat un centru de încasare, unde să fie eliberate chitanțele necesare pentru perfectarea documentelor de acolo. Chitanța de şapte lei va fi eliberată la mall”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, botoşănenii care trebuie să-şi schimbe cartea de identitate nu vor mai fi nevoiţi să se prezinte mai întâi la sediul DITL pentru a plăti taxa de şapte lei pentru ca apoi să ajungă la serviciul primăriei care funcţionează la mall.

Un alt ghişeu va fi înfiinţat la Casa Cărţii

Cum mulţi dintre botoşănenii care stau la rând în faţa DITL au de rezolvat alte probleme, nu de plătit impozitele şi taxele pe anul 2021, pentru aceştia va fi înfiinţat un ghişeu la Casa Cărţii. Aici vor putea fi plătite taxe extrajudiciare, de timbru, taxa de rezervare locuri de parcare şi altele. „Tot pentru a degreva situația de la DITL și pentru a oferi servicii mai bune cetățenilor care au de rezolvat probleme care ţin de Serviciul Urbanism sau Serviciul Patrimoniu, vom elibera chitanțe la Casa Cărţii, dar şi alte documente. Am spus și în campania electorală și înainte că îmi doresc o administrație care să fie mai puțin birocratică și să oferim condiții mai bune, să migrăm spre digitalizare și spre o administrație inteligentă”, a explicat Cosmin Andrei.

Cele două ghişee vor fi deschise săptămâna viitoare. Primarul a anunţat că ghişeul de la mall va fi deschis tot anul, în timp ce cel de la Casa Cărţii, până pe 31 martie, dată până la care se asigură bonificaţia de 10% pentru plata integrală a dărilor pe acest an.

Botoșănenii îşi pot plăti impozitele şi taxele şi pe ghiseul.ro.

 

Deja ai votat!