Protestele polițiștilor continuă! Sindicaliștii au ieșit din nou în Piața Revoluției

0

Seria acțiunilor de protest organizate de polițiști în semn de nemulțumire față de decizia Guvernului de a îngheța salariile în sistemul bugetar a continuat astăzi la Botoșani cu un nou miting în Piața Revoluției. La protest au participat aproximativ 50 de angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi ai Penitenciarului Botoşani înscriși în Sindicatul „Diamantul”, Sindicatul Polițiștilor și Personalului Contractual din cadrul IPJ Botoșani, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, Sindicatului Național al Polițiștilor din Penitenciare, dar și Sindicatul Național al Lucrătorilor din Penitenciare. Lor li s-au alăturat și reprezentanții Ligii pentru Apărarea Drepturilor Pensionarilor Militari.

Toate sindicatele din MAI, participante la proteste

Deși numărul participanților nu a fost mai mare decât la alte proteste, prezența acestora în stradă a arătat că organizațiile sindicale care au aderat la acțiuni a crescut față de începutul acestui an. Practic, nu există sindicat din cadrul structurilor MAI din județ care să nu fi participat măcar o dată la proteste, ceea ce arată că nemulțumirile sunt generale. Protestatarii au acuzat faptul că polițiștii sunt discriminați față de celelalte categorii bugetare și că, pe fondul creșterilor prețurilor din ultimele zile, aceștia sunt condamnați la sărăcie.

„Acum o lună, Guvernul Cîţu, fără a consulta în vreun fel sindicatele, fără a consulta în vreun fel angajaţii din sistemul bugetar, a procedat la emiterea unei ordonanţe de urgenţă, prin care a luat hotărârea, de unul singur, să ne îngheţe salariile. Practic, nu mai doreşte să aplice legea, Legea 153/2017, care prevede în mod clar ca angajaţilor din Ministerul de Interne şi angajaţilor din cadrul penitenciarelor să le fie majorate salariile pe parcursul a patru ani. Guvernul Cîţu nu mai doreşte să aplice legea. Dumnealui consideră că legea este preferenţială şi nu obligatorie. Să le fie ruşine!”, a spus la începutul protestului vicepreşedintele Sindicatului „Diamantul”, Bogdan Tudosă, care a adăugat că salariile polițiștilor abia ajung la pragul de 2.500 lei, cu tot cu sporuri.

Sindicaliştii nu renunţă la proteste

De altfel, la protestul de astăzi a participat și vicepreședintele la nivel național al Sindicatului Polițiștilor din România „Diamantul”, Vitalie Josanu, care a precizat că sindicaliștii din poliție nu vor renunța la proteste decât în momentul în care Guvernul va decide acordarea majorării salariale aferentă acestui an în baza Legii 153/2017.

Pichetarea de astăzi a fost în fapt al patrulea protest organizat de Sindicatul „Diamantul”, după cele din 8, 18 și 19 ianuarie a.c., și a cincea acțiune de pichetare de la începutul acestui an (n.r.- o altă acțiune de protest a fost organizată de Sindicatul „Novo Legis” din Penitenciarul Botoșani și Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual).

Ziua de 19 ianuarie a făcut notă distinctă, atunci fiind organizate două proteste distincte, la ore diferite.

Deja ai votat!