Șoferi turmentați scoși din trafic. Unul a distrus două autoturisme parcate

Trei șoferi s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinși băuți la volan. Unul dintre ei a fost denunțat la 112, iar un altul a fost prins după ce a avariat cu mașina alte două autoturisme.

Toate aceste cazuri s-au petrecut marți, pe 26 ianuarie a.c., seria fiind dechisă la Cristinești, după ce polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au fost sesizați prin apel 112 că un șofer beat ar fi plecat cu mașina la drum. Autoturismul suspect a fost interceptat în trafic, iar la volan se afla un bărbat de 40 de ani, din comuna Ibănești. Verificarea cu etilotestul avea să arate că cel de la volan era băut, rezultatul indicând o îmbibație de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Maşini parcate avariate de un şofer băut

La scurt timp, și polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au fost sesizați tot prin apel 112 cu privire la faptul că pe raza localității Răchiți a avut loc un accident de circulație soldat cu pagube materiale. Când au ajuns la fața locului, polițiștii l-au găsit și pe șoferul vinovat, un tânăr de 30 de ani, din comuna Răchiți, care în timp ce mergea cu autoturismul pe drumul comunal 65, a pierdut controlul asupra direcției de mers, împrejurare în care a intra în coliziune cu două autoturisme care erau parcate pe marginea părții carosabile. Când l-au pus pe tânăr să sufle în etilotest, a rezultat o îmbibație de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Noaptea trecută, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au oprit pentru control, pe raza orașului Flămânzi, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani din municipiul Botoșani. În urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei trei șoferi au fost duși la spital pentru stabilirea alcoolemiei, iar la final polițiștii le-au întocmit dosare penale, cei în cauză urmând să fie cercetați pentru conducere sub influența alcoolului.

 

Deja ai votat!