Cosmin Andrei – “Suntem foarte determinați să reabilităm Stadionul Municipal”

0

Edilii botoşăneni nu renunţă la proiectul vizând reabilitarea şi modernizarea Stadionului Municipal. Primarul Cosmin Andrei a anunţat că va propune alocarea fondurilor necesare pentru întocmirea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI).

Intenționez să supun spre aprobare suma necesară pentru realizarea DALI-ului pentru Stadionul Municipal, care va fi un complex sportiv, pentru a avea documentația completă atunci când solicităm bani de la Compania Naţională de Investiţii”, a spus Cosmin Andrei.

Proiectul tehnic va fi întocmit de Compania Națională de Investiții şi va stabili inclusiv valoarea lucrărilor.

Vrem să păstrăm gazonul și nocturna, de aceea facem DALI. Păstrăm ceea ce este bun. Dacă dărâmam totul și o luam de la cota zero se numea studiu de fezabilitate, analizând un obiectiv nou. Fiind un obiectiv vechi, facem lucrări de intervenții, chiar dacă sunt de substanță, în sensul că dărâmăm tribunele sau cel puțin, asta ne propunem, construirea unor clădiri către Bulevardul Mihai Eminescu, spre Calea Națională, parcare”, a explicat Cosmin Andrei.

Edilul a dat asigurări că documentația va fi întocmită în acord cu cerințele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), așa cum s-a procedat și la montarea nocturnei și a instalației de încălzire din gazon.

Avem echipa FC Botoșani care joacă în Liga 1 și sunt niște cerințe şi  aspecte tehnice. Suntem foarte determinați să reabilităm Stadionul Municipal pentru că sunt alte oraşe în țară care nu au echipă prestigioasă cum avem noi și au stadioane la standarde europene. Nemaivorbind de faptul că acest stadion poate fi inclus în următoarele competiții internaționale, unde România va lua parte cu bazele sportive”, a concluzionat primarul municipiului.

Deja ai votat!
se încarcă...